ZONA ZERO

Împarte bucurii pentru copii la Bookisit!

Bookisit-targ-de-carte-second-hand-pentru-copii
Reading Time: 3 minutes

Alături de siguranță și afecțiune, educația este poate cel mai de preț dar pe care-l poți oferi celor mici. Dă-i unui copil o carte, și va cuceri lumea! Pe asta se bazează și Târgul de carte second hand pentru copii Bookisit—pe dorința noastră de a crește o generație cu visuri mărețe, o generație de cititori ce vor clădi o lume mai bună.

DE CE BOOKISIT

Acest târg de carte second hand este ”copilul” Cristinei Dumitru-Călinoiu, Ramonei Cantaragiu și Adinei Giurgea. Cititoate înrăite și iubitoare de copii și cărți pentru copii, veșnic active în lumea lecturii, cei-trei-mușchetari au pus ideea pe masă și au obținut sprijinul câtorva oameni iubitori de frumos. Andreea Grigore a făcut imediat loc proiectului în incinta Therapy (de altfel casa departe de casă a echipei Cutiuța cu povești de peste trei ani de zile), Alex Icodin de la Open View Studio s-a ocupat de branding, iar o mână de bloggeri săritori au decis să ajute fenomenul să ia amploare prin intermediul comunităților în care activează.

Și uite-așa a luat naștere comunitatea Bookisit, clădită în jurul ideii de a recicla cărțile prin identificarea de noi cititori. Acest proiect demonstrează că nu este nevoie de foarte mult pentru a clădi ceva minunat, pentru a veni în sprijinul celor din jur și a da o nouă viață unor bucățele de frumos—e nevoie doar de determinare, pasiune și oameni cu suflet. Mi-aș dori foarte mult ca și provincia să ia exemplul a ceea ce se întâmplă în București, pentru că nu doar acolo este posibilă organizarea unui astfel de târg. Îți trebuie doar un spațiu pus la dispoziție pentru câteva ore și persoane dornice să vândă cărțile și jocurile de care copiii lor nu mai sunt interesați.

VINO LA BOOKISIT PE 25 NOIEMBRIE

Așadar, dacă ești dornic să promovezi lectura și să socializezi într-un grup pasionat de cărți și lucrușoare livrești ”condimentate” cu plăcerea unui ceai aromat și a unui biscuite de casă, Therapy și Editura Cutiuța cu povești te așteaptă duminică, 25 noiembrie, să li te alături în incinta Therapy Bistro (Sfintii Voievozi, nr. 60, București). Începând cu ora 11:00 vei avea ocazia să sapi după comori în cadrul standurilor expozanților și să îți înscrii juniorul la atelierele de lectură și de meșterit semne de carte. Toate astea în mod gratuit!

Minunățiile prezente la Bookisit vor fi în stare bună, fie ele cărți, jocuri educative sau materiale de parenting, și le vei putea răsfoi în timp ce te delectezi cu bunătăți și băuturi pregătite special pentru acest eveniment de echipa Therapy. Ce poate fi mai relaxant într-o dimineață de duminică?!

Bookisit-carti

PROGRAM BOOKISIT

Iată ce ateliere vi s-au pregătit:

11:30 – Atelier de lectură interactivă în baza cărții „Puiul de Gruffalo”, cu Adina Giurgea, vârstă recomandată 3 ani+ (pentru pici);

13:00 – Atelier de creație „Sfârleze și Titirezi” cu Mădălina Bubu & păpușa Sasha, de la proiectul ALB, vârstă recomandată 3 ani+ (pentru pici și voinici);

15:00 – Atelier de meșterit caleidoscoape cu Cristina, vârstă recomandată 5 ani+ (pentru voinici și ștrengari).

De asemenea, pe tot parcursul zilei de târg ești asteptat la „măsuța însemnată” ca să deprinzi meșteșugul semnelor de carte! Înscrierea la ateliere se face la adresa bookisit2018@gmail.com, specificând vârsta copilului, alături de un număr de contact al vostru. Numărul maxim de copii la fiecare atelier este 12. Un copil poate participa la un singur atelier.

Organizatorii te așteaptă cu dragă inimă și speră să iei acasă cât mai mulți ”prieteni” pentru copilul tău!

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments