CU CARTE LA CAP

Refugiul de la Stillhouse Lake, Rachel Caine – În casă cu dușmanul

refugiul-de-la-stillhouse-lake
Reading Time: 2 minutes

Ce-ai face dacă te-ai întoarce într-o zi acasă și ai afla că ai trăit o minciună? Cum și unde ai lua-o de la capăt? Refugiul de la Stillhouse Lake răspunde acestor întrebări urmărind povestea Ginei Royal și a familiei sale dezbinate de ceva monstruos. Pentru mine cartea a fost un thriller ușor, de duminică, dar care promite o continuare demnă de marile cazuri FBI, și o găsiți la editura Herg Benet. Aștept cu nerăbdare mai multe despre cine cred eu că trebuia să fie personajul principal.

RECENZIE REFUGIUL DE LA STILLHOUSE LAKE

Mă fascinează criminalii în serie, dar îmi este în același timp groază să citesc despre ei; imaginația o ia razna, nivelul de adrenalină crește și încep să mă uit ciudat la oamenii care mă depășesc seara pe stradă. Cu toate astea, îmi doream ceva mai mult ”thrill” de la acest thriller, dar dacă a fost doar un setup pentru ce urmează, atunci e perfect!

În povestea noastră, totul pare normal, până când…nu mai e. Viața unei familii este dată peste cap atunci când află că persoana în care aveau încredere să-i apere este un psihopat. Și ce mai psihopat! Așadar mama și cei doi copii pășesc cu groază în noua lor viață, aceea de fugari. Fug de răzbunarea tatălui, fug de hateri și sociopați ce îi blamează online și nu numai, fug de o întreagă existență pe care o vor lăsată în urmă. Dar oare vor reuși?

Cum mai poți avea încredere într-o comunitate, când o alta ți-a trădat așteptările într-un fel de nedescris? Și cât de ușor poate fi distrusă imaginea unui om de acuzații pline de ură formulate de oameni fără chip ce se ascund în spatele monitoarelor? Gina Royal încearcă să treacă peste toate astea, dar face o mare greșeală încă de la început—iar asta nu am înțeles. Nu pot spune despre ce este vorba fără spoilers, dar am avut o bănuială încă de la început asupra unui lucru extrem de evident, și așa a și fost; frustrant!

Răul a atras și va atrage mereu prin lipsa de aliniere la convenții morale, sociale și legale. Suntem fascinați de mintea unui om care poate da totul la o parte atât de ușor, construindu-și propria lume în care să își exerseze fetișurile. Pentru el este o normalitate sinistră, dar e a lui. Și cel mai interesant este felul în care o ascunde de ceilalți. Sper că autoarea va explora această parte a poveștii în al doilea volum, și că ne va oferi o delicioasă incursiune în mintea diabolicului domn Royal.

Mereu m-am întrebat în ce mod trebuie să se rotească rotițele minții unui criminal în serie, astfel încât acesta să țină sub control chiar și cel mai mic detaliu din dubla viață pe care o duce. Oamenii de lângă noi nu sunt mereu ce par a fi—cine știe ce surprize se ascund sub mască. Uită-te mai bine în ochii lor și după ușile ce le țin inchise cu grijă!

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Oana M. Mihalean
Oana M. Mihalean
4 ani

Cand spun hotarat „nu imi place cartea x ca e thriller sau alt gen” intru aici sa ma conving daca am sau nu dreptate, de cele mai multe ori nu am dreptate si ma bucur cand am incredere in recenziile convingatoare, pt ca nu dau gres niciodata. ✅