ZONA ZERO

Fii femeie, dar nu uita să fii om!

fii femeie dar nu uita sa fii om
Reading Time: 2 minutes

În ultima vreme prea am impresia să femeile se bagă singure într-o categorie a oamenilor care nu fac decât să ceară; fie că e vorba de respect, atenție, grijă, drepturi sau un Merțan, aud doar ”vreau”, fără nimic în spate. Doar nu ai crezut că pentru simplul fapt că ești femeie, ai dreptul să iei cu ambele mâini?

Prea des aud ”sunt femeie” folosit drept scuză sau motiv—și nu, nu e de ajuns! Nu primești respect datorită faptului că ești femeie, ci pentru omul care ai devenit; nu ai dreptul să ceri tratament special doar pentru că ești femeie—ăla e rezervat categoriilor de oameni care chiar au nevoie; nu te poți aștepta să fii tratată ca o prințesă doar pentru că un cromozom X a fost mai norocos!

Și totuși, dublul standard este la putere și de această parte a baricadei, oricât am vrea noi să negăm asta; ne place să ne plângem că nu suntem tratate cum trebuie în societate, însă jucăm cartea victimei sau cartea ”sexului frumos” ori de câte ori este convenabil. Vrem să fim văzute drept independente, cu păreri și drepturi bine conturate, dar în fața obstacolelor ne convine să fim ”sexul slab”—doar n-o să ne rupem vreo unghie, Doamne ferește!

Însă te-ai întrebat vreodată dacă TU faci îndeajuns? Dacă iubești destul? Dacă te implici, dăruiești, ajuți și susții atât cât trebuie acei oameni și sisteme de la care tot ceri, ceri, ceri? Partea proastă este că multe femei nici măcar nu se mai obosesc să își pună această problemă; doar cred că li se cuvine, și…atât.

Dar nu merge așa, dragi purtătoare de stindard feminist; nu este de ajuns să ai altceva între picioare. Suntem cu toții umanoizi, și foarte puțini, oameni. Cere respect atunci când îl meriți; cere dragoste și grijă atunci când tu, la rându-ți, le oferi; cere drepturi când tu însăți le respecți pe ale altora. Nu ți se cuvine nimic pe lumea asta, așadar poartă-te în consecință. Și nu mai da vina pe bărbați pentru toate relele din lume; și noi avem partea noastră de vină în decăderea umanității.

Învață-ți copiii să ofere tot ce au mai bun, crește-i cu suflet mare, nu cu buzunare adânci—și poate, doar poate, vei juca un rol în redresarea viitorului acestei rase. Fii o femeie demnă, care e conștientă de puterea cuvintelor și de consecințele propriilor acțiuni; fii puternică, dar blândă; fii înțelegătoare și protejează-i pe cei dragi; ajută; fii OM.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Porumb Nela
Porumb Nela
5 ani