ZONA ZERO

Ajutorul vine pe patru roți, cu sute de cai putere

mobilitate-autonom
Reading Time: 3 minutes

De-a lungul vieții am învățat că ajutorul are multe fețe. El vine sub multe forme, de la un bol de supă caldă și o vorbă bună, până la medicamente ce salvează vieți și acoperișuri deasupra unor creștete mici care n-au avut niciodată un „acasă”. Și niciuna dintre formele pe care le poate lua o mână de ajutor nu este mai puțin importantă decât celelalte.

Facem atât cât putem, dăruim din puținul sau preaplinul nostru, și este mereu îndeajuns—pentru că ne pasă, pentru că punem o bucățică de suflet în fiecare încercare de a face bine. Lumea are nevoie de noi să fim responsabili și să acționăm; comunitatea are nevoie de implicarea noastră, la orice nivel ar fi aceasta, și doar împreună vom reuși să ținem în siguranță marea familie din care facem parte.

HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ

Cu atât mai mult acum, în plină pandemie, în plină criză în țară și-n suflet, fiecare acțiune întreprinsă contează. E nevoie să protejăm râsetele copiilor și grija mamelor pentru puii lor; e nevoie să ne protejăm bătrânii, care cuprind în mâinile lor muncite o viață de om. E nevoie să ne punem părinții bolnavi la adăpost de o amenințare care nu întreabă nimic, doar cere: cere oameni acolo unde trebuie, cere resurse medicale și financiare, cere organizare, dar mai presus de toate, cere dăruire și empatie.

MANA-CU-MANA

Situația ne cere să fim OAMENI, să luptăm împreună cu ceilalți, cot la cot, pentru binele tuturor. Și sunt persoane care fac asta de-o viață. Sunt organizații ai căror membri au pierdut șirul durerilor din suflet provocate de munca alături de cei distruși de mizerie, de sărăcie, de boală. Sunt oameni cu suflete cât munții, dârze și drepte, cu propriul soare tronând peste piscuri—oameni care dau totul, și mult mai mult de-atât, pentru cei pe care viața i-a pus la încercare.

DAR DIN DAR SE FACE RAI

Dar ce s-ar întâmpla dacă EI și-ar reduce capacitatea de funcționare? Ce s-ar întâmpla dacă, subit, familii întregi s-ar trezi în stradă, dacă bătrâni singuri n-ar mai primi unica masă caldă din zi sau niscaiva cumpărături, dacă mâini firave, pline de vânătăi, n-ar mai putea să-și facă în siguranță chimioterapia? Ce s-ar întâmpla dacă acele cadre medicale care se ocupă de oameni grav bolnavi, nu ar mai primi echipamente de protecție achiziționate din donații? Ce s-ar întâmpla cu oamenii fără adăpost, cu oamenii care nu au posibilitatea de a face rost de alimente pentru familia lor, cu toți cei care contează, în această perioadă, pe ajutorul acestor organizații de binefacere? Îmi este greu să mă gândesc la consecințe.

Dar cei de la Autonom au făcut-o, și tocmai de aceea au lansat inițiativa de mobilitate pentru ONG-uri, punându-le acestora la dispoziție întreaga flotă de mașini, în toate cele 33 de orașe pe care le acoperă. Astfel, organizațiile care au rămas pe metereze vor putea primi o mână de ajutor bine-meritată. Voluntarii, arborând neosteniți stindardul curajului, se vor putea avânta în continuare în vâltoarea de teamă și nesiguranță ce plutește peste tot de ceva vreme încoace.

mobilitate_ONG-1024x568

Fundațiile care depind de mobilitate în încercarea de a ține piept Coronavirusului pot închiria gratuit, timp de 3 luni, cu posibilitate de prelungire, orice mașini necesare misiunii lor, de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri. Tot ce trebuie să facă este să contacteze echipa Autonom fie la adresa de email help@autonom.ro, fie apelând numărul de telefon +40 747 277 610.

Siguranța lor este acoperită în totalitate în momentul preluării, măsurile împotriva prevenirii COVID-19 fiind strict respectate în fiecare filială Autonom din țară. Automobilele sunt dezinfectate cu minuțiozitate de fiecare dată, acestea putând fi preluate fără nicio grijă.

Nu-i așa că acest proiect de bine este ca o gură de aer pentru cei care vor să ajute, acum, când totul este cu mult mai greu? Dă mai departe aceste informații, pentru a ne asigura că vor ajunge la toate organizațiile care nu s-au oprit din drum!

Fii responsabil! Implică-te! Chiar și un singur mesaj contează. Din mână-n mână, de la suflet la suflet, ajutorul va fi în curând în drum spre cei ce au nevoie—grație celor care încă luptă, celor care încă speră; grație nouă, tuturor.

#SpreadTheNews #TotulVaFiBine

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor Autonom.

*Surse foto: Autonom, Freepik – licență premium.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Proba 16. Mobilitate gratuită pentru ONG-urile implicate în lupta împotriva Coronavirusului
2 ani

[…] Ajutorul vine pe patru roți, cu sute de cai putere […]