ZONA ZERO

Cu Franke simți pulsul casei tale

cu-franke-simti-pulsul-casei-tale
Reading Time: 4 minutes

Atunci când îmi imaginez acel ”acasă” luminos și confortabil la care visăm cu toții, gândul îmi fuge inevitabil la bucătărie, locul care mi-a furat inima încă de când eram de-o șchioapă. Sufletul meu lenevește și acum undeva, pe o poliță din bucătărie, ascuns într-un borcan cu fursecuri sau în cutia de cafea pe care o deschid în fiecare dimineață. Și parcă vreau mereu mai mult—mai mult spațiu, mai multe rafturi, aparatură mai modernă și ustensile mai bune care să mă ajute să gătesc bucate alese pentru mesele alături de cei dragi. Dar, recent, am realizat un lucru: ceea ce vreau, de fapt, este trăinicia lucrului bine făcut și împlinirea sufletească ce vine din amintiri care se trezesc la viață în cel mai solar loc din casă.

Pentru că bucătăria este, fără doar și poate, un element de bază pe care ”acasă” își ridică temelia de fiecare dată, așteptând ca totul să prindă rădăcini tot mai adânci; bucătăria este acolo unde se nasc visuri mărețe și planuri strălucitoare de viitor, acolo unde sunt făcute destăinuiri la ceas de noapte, și unde ne conectăm un pic mai mult la emoțiile și nevoile oamenilor importanți din viața noastră.

Iar bucătăria mea poate fi într-un singur fel: inefabilă.

FĂ RAI DIN CE AI, DAR DOREȘTE-ȚI LUMEA-NTREAGĂ

Și pentru că niciun om nu seamănă cu altul, unicitatea alegerilor mele se reflectă în tot ceea ce mă înconjoară. Iar asta nu face decât să transforme un simplu proces de renovare într-o aventură creativă fără limite!

Stilul în care doresc să îmi reamenajez cea mai dragă cameră este cu adevărat eclectic, născut din dorința nestăvilită de a mă simți în întregime EU la mine acasă. Imaginația mea și-a însușit elemente distincte ce aparțin numeroaselor trenduri experimentate de-a lungul anilor, trenduri ce au fost disecate și supuse juriului ultim—confortul personal. Dar nu vorbim aici doar de confortul fizic, nici pe departe. Vorbim de acel confort multidimensional venit din certitudinea că te afli exact acolo unde trebuie și că dorințele ți-au fost îndeplinite așa cum ai visat.

Sunt o persoană optimistă și tind să mă înconjor cu oameni ce debordează de voie bună și pozitivitate, așadar bucătăria ideală pentru mine este spațioasă, inundată de lumină, cu un aer ce te duce cu gândul la natură, formată din elemente minimaliste dar practice. Și îi mai trebuie ceva esențial: un ”je ne sais quoi” ce te face mereu și mereu să îți îndrepți pașii spre ”inima” casei. Iar acest sentiment că aparții, acest ”nu-știu-ce” care te ademenește acolo stă în armonia tuturor elementelor pe care le aduci laolaltă în spațiul în care alegi să te desfășori.

Astfel, deoarece iubesc să gătesc și să experimentez cu diverse arome și texturi în bucătărie, reamenajarea bucătăriei începe cu alegerea unei plite și a unui cuptor pe măsură, care să facă față cu brio uzurii zilnice și să satisfacă nevoile oricărui bucătar pasionat. Urmează chiuveta, care e musai să fie încăpătoare, ergonomică, realizată din materiale durabile și ușor de curățat, alături de o combină frigorifică, o hotă și alte accesorii care să îmi facă viața mai ușoară și să transforme timpul petrecut în bucătărie într-o relaxare totală.

O BUCĂTĂRIE PENTRU O VIAȚĂ

Datorită armoniei deja prezente între produsele ale acestui brand și a creativității pe care o regăsesc în cadrul fiecărui design, instinctul îmi spune să merg pe mâna specialiștilor de la Franke. Dedicați calității fără compromisuri și gătitului la cel mai înalt nivel, Franke ridică amenajarea oricărei bucătării la rang de artă, transformându-mi chiar și cele mai îndrăznețe visuri în realitate.

Bucătărie Franke

Pentru preparate delicioase care să ne strângă pe toți în jurul mesei, un cuptor Franke din gama Maris Free este ideal, cu a sa combinație inedită între tradiție și inovație care se pretează în totalitate viziunii mele. S-ar potrivi perfect în bucătăria mea, alături de o plită Franke Maris Urban, ambele completate de mobilă de calitate, în culori calde și naturale, care îmbie la visare. Un colțar catifelat lângă geam, o masă cochetă cu o vază plină cu flori proaspete în mijloc, și multe, multe rafturi pe care să le umplu cu sarea și piperul din fiecare zi a vieții mele pun punctul pe i în acest colț al bucătăriei mele.

Cuptor Franke Maris Free

Atunci când vine vorba de chiuvete de bucătărie, gama realizată din Fragranite (un super-material dezvoltat de Franke și la fel de unic precum creatorii săi) m-a cucerit cu versatilitatea și rezistența produselor puse la dispoziție. Combina frigorifica încorporabilă no frost și o hotă built-in sunt și ele nelipsite din planul meu de a-mi transforma bucătăria într-un spațiu care să mă ducă pe noi culmi culinare, rămânându-mi să adaug mici retușuri personale: un ghivechi cu mentă de un verde viu, o jardinieră cu panseluțe vesele la geam, și ingredientul fără de care nicio friptură sau tort nu ar supraviețui procesului de creație—multă, multă dragoste.

Iar acolo, la masa cochetă din lemn lăcuit, în mijlocul acestei armonii atent gândite, voi sta eu, copiii mei, și, într-o bună zi, nepoții, cu sute de brioșe coapte în cuptorul magic și tot atâtea feluri de mâncare puse cap la cap în zile de sărbătoare, cu mii de zâmbete cuprinse-ntre cei patru pereți, într-o bucătărie cât o mică lume.

Cu Franke, bucătăria visurilor tale se materializează exact așa cum ți-ai imaginat. Și durează o viață!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor Franke România.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Proba 1. Fii și tu un home decor influencer!
4 ani

[…] Cu Franke simți pulsul casei tale […]