CU CARTE LA CAP

Aventuri ciocolatoase cu Librarul cu Papion și Dragonul cu inima de ciocolată

librarul-cu-papion-si-dragonul-cu-inima-de-ciocolata
Reading Time: 5 minutes

Librarul cu papion e plecat la cules de povești din pădurea copacilor în care cresc povești, peste mări și țări, și m-a lăsat să-i țin locul! Nu prea semănăm, ce-i drept. Părul meu arată muuult mai drăguț, dar parcă aducem la sprâncene!

Sunt aici pentru că iubesc la nebunie cărțile. Le citesc cu drag, le fac recenzii și le păstrez cu grijă. Le iubesc mai mult decât iubesc pisicile, mai mult decât iubesc pastele cu brânză, mai mult decât iubesc să dorm. Mami și tati știu despre ce vorbesc aici! Și dacă vreți să creșteți într-un omuleț cool (ca mine), prietenii din povești sunt cel mai bun ajutor!

Aceștia vă ajută să aflați lucruri noi, să vă gândiți la moduri inedite de a rezolva probleme, să vă dezvoltați armonios mintea, și multe altele! Imaginați-vă câte lumi magice veți vizita prin porțile copertelor! Câți companioni de luptă și aventură veți găsi pe drum!

DRAGONUL CU INIMA DE CIOCOLATĂ ȘI POVESTEA EI

Am venit peste voi cu o curiozitate. Vă plac dragonii, nu-i așa? Dragonii sunt simpatici, chiar dacă scot flăcări pe nas, cum fac părinții voștri când varsă cafeaua sau se împiedică de pisică. Chiar zilele trecute m-am întâlnit cu Dragonul cu inima de ciocolată, la o cană ciocolatoasă de ciocolată caldă. Și ce credeți că mi-a povestit?

Aventurine dragonul

Ce a pățit Aventurine când era mică?

Câți dintre voi au ghicit? Dragonașa noastră, pe numele său primit probabil la primul fum scos pe nas, Aventurine, mi-a spus cea mai tare poveste despre cum a fost ea odată fetiță! Da, da, o fetiță în carne și oase, cu zece degete la mâini, zece degete la picioare, și o poftă de aventură mai mare decât pofta de burger de la Mac.

Cum stătea ea în peștera sa de la etajul…nu știu la ce etaj locuia Aventurine, dar era sigur o peșteră aflată undeva suuus, sus, unde nu ajungea prea multă lume—așadar, cum făcea ea treburi dragonești în peștera ei dragonească, o păsărică i-a șoptit că sunt și alte lucruri de făcut AFARĂ. Bine, nu i-a șoptit o păsărică, e un fel de a spune că i-a venit o idee. Doar păsărica aceea ar fi fost mâncată cu tot cu fulgi dacă ar fi îndrăznit să se apropie de un dragon adevărat, nu-i așa?

Trebuie să știți că Aventurine era curioasă nevoie mare, și plictisită de muntele de monede și de cărți ce tot creștea la ei „acasă”. Nici că-i păsa de bogățiile lumii largi, nu era fan lectură—luați aminte, copii, se zice că și dinozaurii au dispărut din cauză că nu citeau—așadar dragonașa în cauză a făcut o nefăcută. Venindu-i ideea năstrușnică de a se aventura mai departe de peștera părintească, Aventurine a intrat în bucluc.

AVENTURINE ÎȘI ÎNCEPE AVENTURA AVENTUROASĂ

Știți ce e acela un bucluc, nu? Haideți să vă explic. E cam ca atunci când ați dat iama în frigider și ați mâncat toată felia de tort de ciocolată, deși mami a zis că nu e voie până după prânz, iar acum vă doare burtica. Sau când ați vrut să săriți gardul grădiniței din fața blocului și ați rămas agățați cu susul în jos de pantalonii ăia noi cumpărați cu o zi înainte. Sau când ați mers prin toată casa cu cizmulițele pline de noroi, sau când ați intrat cu cățelul într-o librărie pentru copii și acesta a ros de zor un cotor de carte despre oase. Dar v-ați prins deja!

Dorința cea mai mare a Aventurinei era să se facă mare și să treacă rapid peste acei zeci de ani de care avea nevoie pentru a deveni imună la magie! Ca mulți dintre voi, pun pariu, mai puțin partea cu magia. Voi deja SUNTEȚI imuni la magie! Dragonașa voia cel mai mult și cel mai mult să aibă voie să zboare singură, și să prindă prima ei pradă. Și nu orice pradă, ci un OM. Mic, mare, nu conta. Om să fie—adică cea mai complicată mâncare pentru un dragon. Însă Aventurine a noastră credea că toate astea nu-s decât povești pentru copii. Cum să fie periculos ceva de mâncare?!

Doar că omul peste care a dat din întâmplare era un vrăjitor pus pe șotii, și i-a făcut pe loc bucata! Ademenind-o cu  cea mai dulce licoare posibilă, amestecată cu praf magic de transformat dragoni, acesta a prefăcut-o într-o fetiță de 12 ani!

Dragonul cu inima de ciocolata carte

Ce licioare magică a băut Aventurine?

Aici e-aici! Aventurine a fost tare supărată că nu mai avea nici colți, nici coadă, și, mai ales, că aripile cu care se mândrea atât dispăruseră ca prin minune. Pe de altă parte, gustul ciocolatei a vrăjit-o chiar mai mult decât au făcut-o farmecele vrăjitorului.

Cum îi stă bine oricărei fetițe, de orice vârstă, scopul ei în viață a devenit găsirea unei metode de a fi înconjurată de ciocolată tot timpul. Cine nu și-ar dori un astfel de lucru ATÂT de…delicios?

CEL MAI ISCUSIT CIOCOLATIER, ACUM LA LIBRARUL CU PAPION

Uite-așa ajunge Aventurine să fie un dragon-fetiță ciocolatier, în neînțeleasa lume a oamenilor. Însă pe lângă dulceața ciocolatei, ea mai are parte și de emoțiile negative care vin odată cu acești oameni nesuferiți dar pe care-i iubim cu toții atât de mult. Doar și voi aveți persoane dragi care vă scot din pepeni câteodată!

Curajul Aventurinei o bagă, dar o și scoate din toate belelele (oops!), și creativitatea de dragon o ajută să găsească noi căi de a rezolva problemele. Iar asta pentru că în sfârșit are o pasiune: ciocolata și tot ce ține de ea!

Librarul cu papion librarie online

Dragonul cu inima de ciocolată pe librarulcupapion.ro

Dacă vreți să aflați cum ajunge dragonașa să aibă o inimă de ciocolată, ce aventuri numai bune de întins pe pâine o pândesc după colț, și dacă își va revedea familia odată considerată chiar mai nesuferită decât oamenii, vă spun eu unde să găsiți mai multe informații. Aventurine este găzduită momentan în cea mai cool librărie online, chiar de către Librarul cu Papion!

Este înconjurată de cărți pentru copii și jocuri, și așteaptă să vă facă o vizită și să vă povestească mai multe despre peripețiile ei dulci în lumea oamenilor. O va aduce șoferul (curierul), și e musai să găsească ciocolată caldă pe masă atunci când sosește-n prag!

Iar dacă vă plictisiți, aveți și niscaiva (nisssss-caiiii-va, sună aproape ca o vrajă!)—cum s-ar zice, câteva—cărți ilustrate care să vă fure privirea. Nu de alta, dar să nu fugiți și voi de acasă, cum a făcut Aventurine. Ușor nu i-a fost, și abia a scăpat cu codița întreagă din toată treaba asta! Drept urmare, dacă vine plictiseala, fuguța pe librarulcupapion.ro, și înlăturați primejdia numaidecât!

Cărți pentru copii la Librarul cu Papion

Cărți pentru copii la Librarul cu Papion

Și pentru că poveștile ne trezesc imaginația la viață, vă invit cu mic, cu mare, să ducem împreună la bun sfârșit și o activitate după ce aflați cum se termină povestea Aventurinei. Mai mult, putem continua aventurile ei pe hârtie, în zeci de culori care mai de care mai trăznite.

Ce ziceți, reușim să o desenăm pe Aventurine? Voi cum vi-o imaginați pe mica dragonașă iubitoare de ciocolată? Vedeți ce mi-a ieșit mie, în clipul de mai jos. Oare pot să-mi vând opera de artă la licitație? Primesc oferte în mail!

Am toată încrederea că voi găsi printre voi adevărați artiști de la care pot lua lecții. Ia să vedem, culorile la control!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021, sponsor Librarul cu Papion.

Surse foto librarulcupapion.ro, FB Librarul cu papion, fotografii proprii, editare Canva cu elemente cu licență premium.

Surse video proprii, audio cu licență de folosire cu scopuri comerciale, non-exclusive, internațional și pe YouTube de pe Envato Elements.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Florin Grunberg
Florin Grunberg
2 ani

Felicitari! Articolul tau ne-a impresionat si a prins cel mai bine esenta a ceea ce isi doreste sa fie Librarul cu papion.Si impreuna cu felicitarile primesti si 100 de puncte din partea noastra si bineinteles locul 1!