ZONA ZERO

Cinci cristale pentru un Capricorn adevărat

Reading Time: 7 minutes

Nu știu voi cum sunteți, dar eu primesc cu brațele deschise orice îmi poate fi de ajutor în viață. La urma urmei, dacă rău nu-mi face, nu poate decât să fie în beneficiul meu. Așadar, de-a lungul timpului am renunțat să mai fiu sceptică în ceea ce privește multe lucruri, iar unul dintre ele este domeniul ezoteric al cristaloterapiei. Oamenii își pun încrederea în cristale pentru un plus de bunăstare, sănătate și noroc încă din timpuri străvechi, și nu fără succes.

Sunt convinsă că fiecare ființă este guvernată de anumite forțe, că fiecare particulă este conectată la celelalte cu o finețe inimaginabilă, și că nimic nu este atât de simplu precum am crede. Și cum ar putea fi simplu, când cea mai mică celulă este un miracol, cel mai mic atom provoacă uimire, iar noi suntem făcuți din miliarde de astfel de minuni?!

Suntem un amalgam de vibrații, răspundem la factori extrem de diverși, și dezvoltăm afinități care mai de care mai specifice. Dar pe cât de diferiți suntem, atunci când vine vorba de energiile care ne guvernează ne regăsim sub aceeași umbrelă ca mulți dintre semenii noștri, în special din punct de vedere astrologic.

CRISTALE ȘI ZODII

Sunt conștientă că există persoane care nu cred în zodii. Și nici nu trebuie, la urma urmei, să crezi în predicțiile astrale pentru a recunoaște că oamenii născuți sub același semn au anumite puncte comune, acceptând astfel că pot fi influențați de o serie de factori asemănători în natura lor.

Și aici intră în joc anumite cristale specifice zodiei tale ce au capacitatea de a modifica aceste câmpuri de energie care te înconjoară, calibrându-le în funcție de nevoile fiecărui individ, prin intermediul vibrațiilor emanate de fiecare piatră în parte. Centrul nostru spiritual tinde mereu spre armonie și echilibru, și avem nevoie de tot ajutorul pentru a ajunge acolo.

Putem folosi pietrele semiprețioase pentru a ne îmbunătăți viața pe mai multe planuri și a rezolva dezechilibrele și problemele ce ne țin pe loc și nu ne lasă să ne atingem adevăratul potențial, să ne descoperim pe noi înșine, și să dezlănțuim acea energie benefică existentă în fiecare.

cristal lotus

Cristalele pot fi purtate asupra noastră sau amplasate strategic în interiorul locuinței sau la locul de muncă. Dar dacă hotărâți să purtați unul sau mai multe, acestea trebuie ținute cel puțin 30 de zile în apropierea centrului inimii. Ce frumos, nu? Scopul este de a acorda vibrațiile cristalelor cu cele ale purtătorului, pentru o potrivire perfectă.

CRISTALELE IDEALE PENTRU CAPRICORNI

Zodia mea simbolizează eterna luptă cu materialul, în căutarea spiritualului, într-un urcuș constant spre mai bine, spre mai bun. Dorindu-și mereu să evolueze, capricornul, deși susținător al schimbării, are nevoie de statornicia anumitor rutine care să-i „țină de cald” în lungul drum spre stele.

Femeia capricorn, mai ales, uimește prin calmitatea sa chiar și în cele mai tensionate situații. Aceasta tinde să ducă o viață liniștită, împlinită, în armonie cu natura și mediul înconjurător. Deși pare mereu stăpână pe sine, cantitatea de energie interioară necesară pentru a menține în funcțiune rotițele acestui mecanism complex pe care îl pune în mișcare în fiecare mediu în care activează este enormă. Concluzia: are nevoie de susținere emoțională mai mult decât ai crede.

Analiza și logica stau la baza majorității deciziilor luate de această zodie, fiecare acțiune având scopul său precis, dar emoțiile joacă și ele un rol important în viața unui capricorn adevărat.

Venind în întâmpinarea nevoilor mele, bijuteriile pentru zodia capricorn realizate cu onix, ametist, aventurin, lapis lazuli și cuarț fumuriu sunt exact ceea ce trebuie pentru persoanele care îndrăgesc pietrele semiprețioase ce poartă o anumită însemnătate. Iar eu mă aflu cu siguranță printre acestea!

Pandantiv_pietre_semipretioase_zodia_capricorn_p

Un pandantiv pentru zodia capricornului care conține toate cele 5 cristale ar fi ideal, dar ele pot fi purtate și separat, în funcție de ceea ce îți dorești să obții din practica inedită a cristaloterapiei.

AMETIST PENTRU PROTECȚIE

Ametistul, cunoscut și sub numele de cuarț violet, semnifică purificarea și este considerat un puternic scut protector, deschizându-i purtătorului poarta spre spiritualitate. Bijuteriile din ametist resping energiile negative și acționează împotriva blocajelor de ordin psihic ce se pot manifesta în anumite situații.

Acest cristal are capacitatea de a calma persoanele care îl poartă, de a reduce anxietatea și tristețea resimțite uneori, și de a îmbrăca lucrurile într-o o aură pozitivă chiar și atunci când soarele întârzie să apară pe strada ta.

Adevărați maeștri ai vindecării, frumoasele cristale de ametist acționează și asupra dezechilibrelor fizice de la nivelul căilor respiratorii și ale pielii, o amuletă cu această piatră semiprețioasă fiind esențială pentru oamenii care suferă de astfel de afecțiuni.

Pandantiv-dublu-varf-ametist-ppp

Sunt o persoană pozitivă și mă lupt să rămân așa, în ciuda oricărui eveniment care îmi poate tulbura liniștea interioară; așadar, un mic ametist poate fi un aliat de nădejde pentru mine! Să nu mai vorbim de proprietățile terapeutice pe care le are asupra afecțiunilor dermatologice, arie în care lucrurile nu stau foarte roz pentru mine (și cred că fiecare femeie ar aprecia puțin ajutor în acest domeniu).

AVENTURIN PENTRU NOROC

Însuși numele acestui cristal ne dă multe de înțeles! Aventurinul este aducător de abundență, fericire și bunăstare încă din cele mai vechi timpuri, fiind un adevărat magnet pentru oportunități în diverse domenii. Cine știe ce șansă așteaptă chiar după colț?

În plus, această piatră are capacitatea de a alunga orice îndoială în ceea ce privește abilitățile tale de a face orice îți propui, crescând încrederea și stima de sine. Fiind numit și „piatra liderilor”, aventurinul este recunoscut pentru faptul că ajută la atingerea unui echilibru excelent între energiile masculine și feminine, deschizându-ți mintea și inima spre o lume a abundenței.

Pandantiv-papagal-colorat-aventurin

Și cine nu ar avea nevoie de puțin mai multă încredere în sine, de mai mult curaj să își asume riscuri ce te pot conduce negreșit în acel loc de sub soare la care visăm cu toții?

LAPIS LAZULI PENTRU CUNOAȘTERE DE SINE

O piatră care atrage înțelepciunea cunoașterii de sine și care îți arată drumul spre un echilibru psihic de invidiat, lapis lazuli stimulează expansiunea propriei conștiințe până la atingerea unei clarități intrinseci.

Trezirea conștiinței spirituale și cunoașterea izvorului emoțiilor tale pot fi răspunsul la întrebări atât de vechi, încât nici nu mai sperai că vei afla vreo cale să dezlegi misterul din spatele lor. Dar suntem cu siguranță capabili să ajungem acolo, pas cu pas, învățând să ne deschidem în fața divinului din noi.

Pandantiv-aripa-inger-lapis-lazulipp

Pentru mine este extrem de importantă relația pe care o am cu mine însămi, și încerc prin diverse metode să-mi măresc gradul de cunoaștere și acceptare a tot ceea ce sunt eu ca persoană, atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară. Cred că lapis lazuli este piatra care îmi reprezintă sufletul cel mai bine.

CUARȚ FUMURIU PENTRU ELIBERAREA EULUI

Cuarțul fumuriu este nemaipomenit pentru cei ce vor să se elibereze de toate energiile nedorite pe care le-au acumulat în timp, atât în suflet, cât și în jurul lor. O curățenie de primăvară este mereu salutară, cu precădere atunci când vrei să renunți la toată negativitatea din viața ta.

Cu ajutorul acestui cristal vei găsi curajul de a te debarasa de credințe vechi și neproductive, de vicii care îți fac tot mai rău pe zi ce trece, și de blocaje ce au acumulat frustrări vechi, iar acum îți produc anxietate.

Și nu este niciodată o idee rea să faci loc unor obiceiuri mai sănătoase, unor oameni care te influențează pozitiv și unor îndeletniciri ce aduc o creștere pe toate planurile. Trebuie doar să dai la o parte tot ce e vechi și nu-și mai are rostul.

Iar la asta am avut mai tot timpul nevoie de ajutor. Pur și simplu îmi este greu să renunț la multe. Le car după mine, ca un vânzător ambulant de ciurucuri, zi de zi, până când cedez. Și este normal să acumulez apoi un munte de energie negativă care mă sufocă.

ONIX PENTRU FORȚĂ INTERIOARĂ

Dar dacă pun onixul lângă cristalele de cuarț fumuriu, voi reuși negreșit să îmi înving toate neputințele! Fiind o piatră care mărește puterea voinței și te face să fii stăpân pe situație în orice instanță, onixul îmi este drag de foarte mult timp.

O bijuterie din onix îți dă un plus de inspirație și curaj în confruntările cu situații dificile, eliminând complet gândurile negative și pesimismul, chiar și atunci când acestea sunt fondate.

Colier-pietre-late-onix

Reprezentând disciplina, autocontrolul și rațiunea, acest cristal face echipă bună cu partea practică a zodiei mele, transformând energia negativă în energie benefică pentru persoana care îl poartă. Și ce poate fi mai „capricornesc” de atât? Căci un capricorn asta face: scoate partea bună din lucruri, chiar și atunci când totul arde, și prin pură voință întoarce totul la 180 de grade.

Aceasta este super-puterea mea, și am nevoie de tot arsenalul care îmi poate susține optimismul debordant și capacitatea de a vedea binele din lucruri și din oameni.

Chiar am avut o brățară lată din onix negru acum vreo 10 ani, când mi s-a întâmplat ceva ciudat. O purtam cu drag peste tot de ceva timp, și am rămas surprinsă când mi-a căzut de la mână, pur și simplu, și s-a spart în zeci de bucățele. Nu am mai ales nimic din ea!

Am citit mai apoi cum atrage această piatră semiprețioasă tot răul care vine spre noi, și am realizat că tocmai ieșisem dintr-o perioadă cruntă. Se spărsese răul, cum ar zice bunica.

Știu, scepticii ar aduce explicațiile lor acestei întâmplări. Dar eu aleg să cred că pot avea un talisman, că pot alege să cer ajutorul astrelor și al cristalelor, că energia și vibrațiile persoanei mele pot fi îmbunătățite constant. Și de ce nu? Până la urmă, nu suntem cu toții praf de stele?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor StoneMania Bijou.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Proba 11. Ce bijuterii și cristale se potrivesc zodiei tale?
3 ani

[…] Cinci cristale pentru un Capricorn adevărat […]

trackback
Vibrații din natură – Energia cristalelor în Hygge » Inefabil, Mai Presus de Cuvinte
3 ani

[…] mult, este un cristal pentru zodia capricornului, zodie în care m-am născut, acest lucru potențându-i efectele asupra mea. Recomandat pentru […]