ZONA ZERO

Curățenia WOW începe cu Kärcher – O primăvară mai strălucitoare ca oricând

curatenia-wow-cu-karcher
Reading Time: 6 minutes

Păsările ciripesc, pomii se pregătesc să înflorească, iar noi ne scuturăm încet-încet de moleșeala sezonului rece. Iar asta înseamnă începutul curățeniei de primăvară, și nu oricum, ci cu ajutor de la Kärcher.

În ultimii ani ne-am făcut un obicei să observăm mult mai atent aparițiile noi de pe piață în materie de casă și grădină, iar aparatele puse la dispoziție de liderul mondial al furnizorilor de sisteme de curățare ne-au ușurat munca semnificativ. Ce-i drept, la început am fost sceptică, dar Andrei m-a convins să le dăm o șansă. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o!

APARATE DE CURĂȚAT INOVATOARE PENTRU O CURĂȚENIE ÎN DOI

Astfel, am ajuns să avem nu unul, ci trei aparate de curățat inovatoare, și am deja pe listă două alte modele pe care le urmăresc de ceva timp, printre care și un aspirator geamuri. Mi-ar fi prins bine weekendul acesta, când ne-am suflecat mânecile și ne-am apucat de curățenie generală, dar ne-am descurcat cu ce avem.

aspirator geamuri karcher

„Acasă” este pentru noi locul magic în care ne simțim cel mai bine, și este important să îi acordăm atenția cuvenită. Ne iubim la nebunie casa și grădina, și le îngrijim pe cât posibil. Dar nu e ușor!

Avem însă noroc de o doză bună de pragmatism, hotărâre și inventivitate, care, combinate cu tehnologia Kärcher, ne ajută să facem totul să strălucească în doi timp și trei mișcări. În plus, facem totul împreună, de la gătit, la curățenie și chestiuni administrative. Așa ne-am obișnuit, și totul merge strună în mica noastră familie.

Este minunat să știi că ai cu cine împărți și lucrurile mai puțin atractive care vin odată cu viața de cuplu atunci când partenerii locuiesc împreună. Iar noi ne-am divizat treburile gospodărești în funcție de preferințe, pentru ca lucrurile să fie cu mult mai ușoare. El aspiră, eu spăl pe jos; el strânge gunoiul, eu șterg praful; eu mătur aleile, el le spală.

APARAT DE SPĂLAT CU PRESIUNE PENTRU EXTERIOR

Iar când vine vorba de curățenia generală, obișnuința își spune cuvântul și totul decurge conform unui plan bine stabilit. Punctul zero îl constituie garajul, aleile, curtea din față și curtea din spatele casei. De acolo începem de fiecare dată, „croindu-ne” drum spre interior.

Astăzi am început prin a spăla, efectiv, garajul—da, clădirea în sine—folosind un aparat de spălat cu presiune. Acesta este de departe preferatul lui Andrei, și nu pierde nicio ocazie de a-l folosi. Și pe bună dreptate.

aparat de spalat cu presiune karcher

Acest aparat chiar curăță orice, lăsând suprafețele lună. Iar noi avem mare nevoie de multifuncționalitate și eficiență sporită pentru a face o curățenie de zile mari în timp util. Cu o casă și o curte atât de spațioase, sunt șanse mari să ne prindă vara dereticând!

L-am folosit să spălăm aleile, ușa garajului și brâul clădirii, care adunaseră destul praf și mizerie de-a lungul iernii, iar de dale am hotărât să ne ocupăm weekendul viitor. Trebuie să menționez că datorită aparatului și a detergenților Kärcher, dalele noastre arată mereu impecabil, cu minim de efort. Presiunea apei face totul, iar pistolul de pulverizare este foarte practic și ușor de folosit.

TIP: Ai multe păsări aciuate sub acoperiș, iar mizeria lăsată de acestea pe pavaj este aproape imposibil de curățat? Folosește un aparat de curățare cu apă sub presiune. Cu detergentul potrivit, locul va arăta ca nou!

CURĂȚENIA IGIENICĂ OFERITĂ DE APARATELE CU ABUR

În timp ce totul strălucea în plin soare afară, am început să „lucrăm” și la interior. Aici e-aici! Eram noi atenți la detalii și înainte, dar în ultimul an am devenit și mai și! Curățenia igienică este o parte importantă a fiecărei săptămâni, cu atât mai mult când întoarcem casa cu susul în jos la început de sezon.

Dacă înainte ne cocoșam spălând cu fel și fel de soluții podelele, gresia, faianța, precum și toate locurile greu accesibile, acum avem aparatul de curățat cu abur SC 3 EasyFix care ne ajută să atingem standardele dorite.

aparat de curatat cu abur karcher

A fost al doilea aparat Kärcher achiziționat, iar eu una m-am îndrăgostit de el iremediabil. Astăzi am deschis larg toate ferestrele, și după ce am aspirat gresia, am spălat bine de tot fiecare colțișor. Față de dățile când mă chinuiam cu mopul, acum nu rămâne baltă peste tot, și nici măcar nu e nevoie de detergent pentru a elimina bacteriile și virusurile—puterea aburului se ocupă de asta negreșit!

Micul meu prieten galben are și două accesorii care îmi fac viața mai ușoară. Astfel, am reușit să curăț lună rosturile, plita, hota, chiar și oglinda din baie, lăsând totul strălucind în urma mea. Nu aveți idee cât de bine se curăță totul, dar e musai să mă credeți. Îl folosesc de un an și nu l-aș da pe nimic în lume.

Știați că aparatele de curățat cu aburi din gama SC de la Kärcher omoară până la 99,999% din virusuri și bacterii (chiar și virusul Coronavirus SARS-CoV-2) – fapt dovedit în urma testelor făcute în laboratoare din Germania?

ASPIRATORUL MULTIFUNCȚIONAL PERFECT

După ce am terminat cu holul, bucătăria și baia, l-am trimis pe Andrei să încropească ceva de-ale gurii și am pornit spre terasa din spate, unde al meu divan mă așteaptă pentru relaxare în zilele cu soare. Sincer, mi-a luat mai mult să eliberez terasa de lucrurile adunate acolo peste iarnă, decât să o curăț de frunze și praf.

Secretul e un aspirator multifuncțional care face de toate. Și nu glumesc! Fiind prima noastră întâlnire cu tehnologia inedită a sistemelor de curățat Kärcher—și prima iubire în ale curățeniei ca la carte—aparatul de aspirat umed-uscat a devenit un must-have în orice sezon. Și prin câte nu am trecut împreună!

aspirator multifunctional karcher

Trebuie să știți că un astfel de aparat aspiră ORICE, de la praf, la nisip, frunze, chiar și apă. A apărut în familia noastră odată cu primele renovări de anul trecut, și a tras atât de mult praf de cărămidă până acum, încât mă mir că nu și-a schimbat culoarea în portocaliu! Să nu mai vorbesc de ziua când am scos apa de ploaie din garajul pe jumătate construit cu ajutorul lui.

Este extrem de util și pentru dățile când ai nevoie de funcția de suflare (de exemplu, pentru a sufla frunzele sau praful de pe alei), iar eu îl folosesc și în casă, pentru a aspira tonele de nisip împrăștiate de cele trei pisici la etaj.

TIP: Dacă ai pisici care fac la litieră, cum sunt ale mele, și care transformă întreaga casă într-un sandbox, acest aparat îți va salva timp și nervi. NU este OK să tragi nisip cu un aspirator normal (în special în cantități industriale), deoarece poate afecta motorul; iar asta v-o spun din proprie experiență.

aspirator multifunctional karcher wd3

VIAȚA CU KÄRCHER

La sfârșitul unei duminici lungi cât o zi de post, am reușit să facem tot ce ne-am propus. Toate ungherele casei sclipesc, suntem protejați de virusuri și bacterii, și mizeria și-a găsit nașul cu tehnologia Kärcher.

Curtea începe să arate din ce în ce mai bine, iar weekendul viitor casa va fi înconjurată de dale curate și strălucitoare. Mai trebuie să spălăm geamurile și să ne ocupăm de scara interioară de lemn și de parchetul de la etaj.

Aici tare mi-ar trebui un mop electric care elimină nevoia de a aspira înainte de a șterge podelele, dar momentan e pe lista de Iepuraș. Poate îl găsesc în vreun ou de Paște! Până atunci, continuăm curățenia făcută cu cap, reluăm renovările imediat ce vremea devine puțin mai previzibilă, și ne bucurăm de tot ceea ce aduce cu ea primăvara aceasta. Iar dacă sunteți curioși să ne vedeți în acțiune, apăsați PLAY mai jos.

Voi ați început curățenia de primăvară? Ce aparate folosiți pentru a vă ușura munca? Orice trucuri sunt bine-venite!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021, sponsor KÄRCHER.

Surse foto: KÄRCHER, imagini proprii puse în colaj cu Canva, video propriu (muzică cu licență premium envato).

 

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
Mari
3 ani

Felicitări, Alexandra! Imi amintesc cum calcam in cristalele de nisip din litieră. parca mergeam pe teren minat!))