ZONA ZERO

De grijile tale auto se ocupă Autonom – Cum obții mașină de înlocuire în caz de accident

autonom-car-replacement
Reading Time: 4 minutes

De multe ori, sistemul ne pune nenumărate piedici atunci când încercăm să ne revendicăm drepturile, dar în marea majoritate a situațiilor este mai degrabă lipsa informației cea care ne răpește ocazia de a cere răspicat ce este al nostru.

Imaginează-ți că te îndrepți spre orașul natal pentru o săptămână cu familia și un șofer neatent te implică, vrând-nevrând, într-un accident în care mașina îți este ușor avariată și are nevoie de reparații. Ce faci?

Sau poate că ești în drum spre un concediu bine-meritat, sau spre nunta unor prieteni, sau pur și simplu e luni, mergi la muncă, și zbang! mașina ta trebuie să rămână pe tușă un timp. Cum procedezi? Pe cine suni când momentele prețioase alături de cei dragi sau rutina de zi cu zi îți sunt amenințate de lipsa unei modalități de transport în confortul cu care ești obișnuit?

Foarte mulți dintre noi nu știm cum merge treaba. Nici măcar eu nu le știu pe toate, deși în cercul meu de prieteni și cunoștințe sunt persoana la care mergi dacă vrei să ceri un sfat în legătură cu… ei bine, cam orice. Dar când vine vorba de soluții auto, nu-mi rămâne decât să îi trimit la Autonom pentru sfaturi pertinente.

SOLUȚII PENTRU FIECARE

Tu cât de informat ești în legătură cu asistența rutieră de care poți beneficia în caz de accident auto? Știi cum trebuie să procedezi atunci când ești partea vătămată a unui accident rutier, și nu ai avut nicio vină în producerea acestuia? Îți cunoști drepturile reglementate prin lege?

Conform prevederilor Normei nr. 20/2017, ai dreptul prin lege să beneficiezi fără niciun cost de auto de înlocuire, cheltuielile aferente fiind acoperite de către asiguratorul șoferului vinovat. Și totul este foarte simplu!

Îți ia 2 secunde să formezi 021.9111 pentru a avea acces la servicii complete de asistență puse la dispoziție pe plan național de către o echipă de profesioniști. Fie că ai nevoie de o platformă, de tractare de la locul accidentului, depanare, sau chiar de servicii de repatriere sau Door to Door, acesta este numărul de aur pe care trebuie să îl ai mereu în agendă. Drumul spre o mașină de înlocuire începe cu Autonom, iar tu nu trebuie decât să parcurgi 4 pași mari și tari!

asistenta rutiera

CUM PROCEDEZI?

Deschizi un dosar de daună RCA
În primă instanță, ai nevoie de o constatare amiabilă completată de ambele părți. În cazul în care în respectivul accident au fost implicate mai mult de două mașini, sunt necesare, însă, documentele emise de către Poliție. Cu aceste documente se deschide un dosar de daună direct la asiguratorul șoferului vinovat de producerea accidentului. ATENȚIE! Nu există posibilitatea de a primi mașină de schimb în cazul reparațiilor auto pe dosar de Casco.

Obții documentele justificative
Odată ce dosarul de daună a fost deschis, tu vei avea la purtător o notă de constatare cu care poți merge în service pentru a obține devizul de reparație de la cei care se vor ocupa de mașina ta.

Ți se calculează numărul de zile
În funcție de ce scrie pe devizul de reparație, se va calcula numărul de zile în care vei avea la dispoziție o mașină de înlocuire. Și anume, patru ore de manoperă echivalează cu o zi de închiriere.

Obții confirmarea de la asigurator
Ultimul pas constă în obținerea confirmării de la asigurator pe baza documentelor anterior menționate. Partea vinovată poate avea încheiată polița RCA la orice societate care activează în România. Poți contacta fără griji compania de închirieri auto în momentul în care mașina intră în service-ul ales de tine, iar aceștia îți vor preda o mașină de înlocuire. Simplu ca bună ziua, nu-i așa?

Iată și pașii ilustrați, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine:

Mașina la volanul căreia vei trece cu bine de un astfel de eveniment nefericit va fi una de talia celei avariate, așadar nu trebuie să îți faci griji că nu te vei putea acomoda conducând-o. Dintr-o flotă de peste 9000 de mașini cu o vechime medie de un an, cu siguranță cei de la Autonom au de unde alege autovehiculul potrivit pentru tine! Asta pentru ca TU să continui să te bucuri de viață, și să nu lași neatenția altora să îți răpească timp prețios.

Toate aceste beneficii îți stau la dispoziție 24/7 doar dacă memorezi cele 7 cifre norocoase: 021.9111. Odată format numărul de aur, toate grijile auto ți le preia Autonom!

Tu știai că poți beneficia de auto de înlocuire în caz de accident în mod gratuit, dacă ești partea păgubită? 99% din șoferi NU sunt la curent cu asta. Fă informația cunoscută prietenilor tăi, chit că se urcă la volan sau nu. Niciodată nu știi când prinde bine!

autoinlocuire-logo

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor Autonom.

 

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Proba 13. Reține 021 9111 – numărul pe care ar trebui să îl știi în caz de accident rutier
1 an

[…] De grijile tale auto se ocupă Autonom – Cum obții mașină de înlocuire în caz de accident […]