ZONA ZERO

E-sarbatoare si e joc in casa, de Craciun – Magia primului bradut artificial

bradul-perfect-de-craciun
Reading Time: 5 minutes

Decembrie este fără îndoială luna mea preferată, și nu doar datorită cadourilor primite și oferite. Oricât de încercat ne-ar fi anul, ne scuturăm mereu de povara sa în preajma sărbătorilor de iarnă, într-o atmosferă festivă. Acolo, în bucătăria plină de zâmbet, în jurul nelipsitului brad de Craciun, am regăsit de fiecare dată magia copilăriei și ne-am vindecat de tot greul de peste an.

Dar lucrurile nu au fost mereu atât de armonioase; când eram mici, bradul nu a fost mereu bogat, și nici la fel de frumos împodobit ca acum. Cadourile împachetate în hârtie colorată erau, în cel mai bun caz, doar pungi din plastic pline cu fructe, dulciuri, o jucărie sau o carte pe care stăteam să ne-o alegem zile întregi. Cu toate astea, fiecare Ajun era unul așteptat cu drag și cu sufletul la gură, iar împodobirea bradului ne umplea de fericire nemărginită.

BRADUL MEU CA-N FILME

Acum, peste ani, dintre crenguțele sărace ale bradului de când eram copiii am păstrat cu noi acel lucru care ne făcea să iubim tot ce înseamnă decembrie: bucuria Crăciunului. Acolo sălășluiește toată magia acestei sărbători, printre crengile verzi de brad, strălucind în globulețelele din sticlă și ascunsă în bomboanele de pom. Poate de aceea goana după brazi de Craciun este cel mai important eveniment din preajma sărbătorilor.

Mi-aduc aminte cum tânjeam după un brad ca-n filme, stufos și perfect proporționat, așezat într-un colț al casei unde putea fi admirat în toată splendoarea sa. Ani întregi am încercat să recreez acea imagine pe care o asociam cu perfecțiunea și cu acea atmosferă impecabilă din casele americane pe care ți-o dorești chiar dacă nu știi cum se simte.

În fiecare decembrie alergam încolo și-ncoace după fel și fel de brazi naturali, care mai de care mai piperați la preț, dar niciodată nu am reușit să găsesc cu adevărat bradul perfect. Până anul acesta, când am avut o sclipire de geniu și m-am hotărât să-i fac loc în casă și-n suflet unui bradut artificial.

brad royal beauty e-sarbatoare

Trebuie să recunosc, nu știu de ce am asociat mai mereu ideea de „artificial” cu „sărac în ramuri” atunci când vine vorba de un brad artificial. Probabil la baza acestei preconcepții stau încercările nereușite din plastic ieftin care aglomerează trotuarele piețelor de fiecare dată. Cu acel gând în minte, când am văzut oferta extraordinară a celor de la e-sarbatoare în materie de brazi de Crăciun, a trebuit să mă uit de două ori. Nu mi-a venit să-mi cred ochilor cât de frumoase sunt toate modelele!

Nici vorbă de kitsch sau de lucru prost făcut; site-ul e-sarbatoare pune accent pe tot ce-i mai frumos la sărbătoarea Crăciunului, oferindu-ți brazi artificiali de toate mărimile, în toate nuanțele și formele pe care ți le-ai putea dori. Este un adevărat târg de brazi online, în care m-am pierdut cu desăvârșire timp de minute bune. Oferta variată m-a încântat la culme, dar când l-am văzut a fost dragoste la prima vedere—Royal Beauty va merge cu noi acasă anul acesta.

Partea care m-a entuziasmat cel mai mult a fost faptul că nu voi duce dorul câtuși de puțin mirosului specific bradului natural, pentru că specialiștii s-au gândit și la acest aspect. Pot adăuga la comanda mea un odorizant pentru pomul de Crăciun cu miros de pin, molid sau brad, și atmosfera de sărbătoare e completă.

UN BRAD CA UN PRIETEN VECHI

Adevărul este că nu a trebuit să stau prea mult pe gânduri când m-am hotărât că un brad artificial de pe e-sarbatoare.ro este răspunsul pe care-l așteptam în tot acest timp. După o scurtă căutare online, am aflat că modelele lor sunt unice și nu se pot achiziționa de niciunde altundeva. Exclusivitatea ofertei de produse și calitatea superioară a materialelor folosite în procesul de fabricare sunt printre primele detalii care m-au convins.

e-sarbatoare brazi de craciun

Și cu toate că familia a fost puțin reticentă din cauza prețului, cercetările mele în domeniu au dat roade, iar acum sunt la fel de nerăbdători ca și mine. Au înțeles că un brad artificial de calitate se diferențiază de unul mai ieftin prin aspectul impecabil al ramurilor și desimea lor, prin nuanța frumoasă care te face să nu îl poți deosebi cu ușurință de unul natural, și prin felul în care acele 3D arată exact ca cele reale.

Mai mult, un brad premium ne va ajuta să facem economie, fiind extrem de longeviv. Copiii noștri vor crește cu același brad artificial an de an, atașându-se de vechiul prieten verde îmbrăcat în globuri colorate și învățând să utilizeze resursele în mod responsabil.

Un brad artificial cumpărat înseamnă un brad natural salvat. Și știți cât îi ia unui brăduț să crească la înălțimea de 1.80 m, cum ne-ar plăcea tuturor să avem în casă de sărbători? 12 ani! 12 ani pentru un brad. Să nu mai punem la socoteală chinurile obținerii semințelor de brad și ale semănatului, care am înțeles că le dau bătăi de cap silvicultorilor ce încearcă să refacă pădurile, fără prea mult succes deocamdată.

brad in ghiveci

Să aduci în casă un brad natural pentru câteva săptămâni nu mai este sustenabil de mult timp. Dar oamenii nu înțeleg asta. Cum nu am înțeles nici eu până acum 2 ani, când am făcut primul pas spre un Crăciun sustenabil; am decis atunci să cumpăr un brăduț mic în ghiveci, pentru a-l transplanta apoi. Anul acesta mi-am dus decizia de a conserva resursele folosite până la capăt, optând pentru un brad artificial. Este de datoria noastră să transmitem astfel de valori generațiilor următoare, pentru că soluții sunt. Alternativele la un brad natural sunt nenumărate, trebuie doar să alegem una, iar eu am găsit-o în sfârșit pe cea potrivită pentru mine.

DĂ-MI PACE, NU VREAU ACE

Ce-i drept, considerentele estetice, economice și ecologice nu au fost singurele care m-au convins. De-a lungul anilor, deși iubesc sărbătoarea Crăciunului din tot sufletul, am detestat mereu cu ardoare acele de brad care-mi umpleau inevitabil toată casa. Oricât aș fi măturat și aspirat, nu scăpam de ele luni bune! Nu știu cum, dar mereu mai apăreau câteva într-un ungher al casei, printr-un papuc, sau chiar în sertare.

Și să nu mai vorbesc de lupta continuă în care intram încă din prima zi cu pisicile casei, care voiau neapărat să „guste” bradul. Acele de brad sunt toxice pentru câini și pisici, pe lângă faptul că odată înghițite, pot provoca blocaje intestinale majore. Ce mai, păzeam ușa bucătăriei ca un străjer îndârjit!

Dar pot, în sfârșit, să las toate astea în urmă. Bradul meu ca-n filme va fi livrat gratuit, frumos împachetat într-o cutie, cum va fi și depozitat, de altfel, în restul anului. Am auzit că însuși Moș Crăciun l-a testat și îi aprobă calitățile Crăciunești, dar nici cu testimonialele de pe site nu mi-e rușine. Am o presimțire că voi fi încă un client mulțumit.

tu la ce brad e-sarbatoare visezi

Așteptăm cu nerăbdare și acest Crăciun, care se anunță a fi unul perfect, oricât de mult ne-ar fi zdruncinat 2020. Până la urmă, sărbătorile sunt despre vindecarea prin apropierea de cei dragi, ajutându-ne de toate elementele care păstrează încă magia sărbătorilor intactă; iar cel mai important dintre ele va rămâne mereu bradul din casă. În verdele lui va sta mereu acel sentiment de pură împlinire, de liniște sufletească și de dragoste pentru ai tăi, indiferent de vremuri.

*Articol scris pentru SuperBlog 2020, sponsor e-sarbatoare

Surse foto: e-sarbatoare.ro, fotografii proprii

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments