ZONA ZERO

Eleganța unui parchet masiv cu suflet cald, direct din inima pădurii

alma-parchet-masiv-cu-suflet-cald
Reading Time: 6 minutes

Razele de soare parcă încălzesc tot mai aprig, și păsărelele și-au început cântul. E primăvară pe Republicii 10, iar asta nu poate însemna decât un singur lucru: renovări.

Povestea punerii pe picioare a casei cu iederă o știți deja. Am început timid să ne „îngrijim” bătrânica, și o facem frumoasă pe bucăți. Dar cu toate că am rezolvat chestiunile urgente ce țineau de proiectele mai ample și costisitoare, cum ar fi pavajul și acoperișul, când vine vorba de pardoseli ne-am blocat.

Anul trecut am primit o evaluare de preț pentru recondiționarea parchetului din lemn masiv din toată casa. Recunosc, prețul m-a dat pe spate, și am zis că mai așteptăm. Între timp, însă, totul s-a schimbat. Am realizat că și podelele au o vârstă venerabilă, și că nu ar rezista la o „resuscitare”.

Nu știu dacă decizia de a face un copil sau dorința de a investi în ceva al nostru ne-a împins să ne facem alte planuri, dar s-a întâmplat; și nu dăm înapoi. Am decis că vrem un parchet pentru încălzire în pardoseală, alegând de comun acord un confort sporit. Noi merităm asta. Casa însăși o merită. Și de acolo au pornit cercetările, căutările în sus și-n jos după un model potrivit și o echipă de specialiști pe placul nostru, în complicata lume a pardoselilor din lemn.

ALMA PARCHET – PARDOSELI PE SUFLETUL NOSTRU

După nopți întregi petrecute online pe site-urile de profil, am dat peste Alma Parchet și a fost dragoste la prima vedere. Culmea, nu au fost modelele cele care m-au cucerit, ci asistența oferită.

Alma Parchet consultanta

Sătulă să bâjbâi din categorie în categorie pe toate paginile posibile, aici am ales să merg direct la formularul de contact pentru un strop de consultanță. Și tare inspirată am mai fost!

În sfârșit am găsit pe cineva care mă înțelegea, iar sentimentul a fost eliberator. Am fost contactată telefonic în urma completării formularului de consultanță, iar acea jumătate de oră de discuții a fost aur curat.

I-am explicat vocii calde de la capătul celălalt al firului exact ceea ce caut: eleganță, atmosferă aparte, căldură care emană și din pardoseli, și din modul în care acestea completează camerele. I-am redat cu acuratețe cum vreau să arate produsul finit, și am insistat pe faptul că toate elementele casei, un important monument istoric cu o arhitectură aparte, trebuie să se combine armonios.

Parchetul nostru din living are mai bine de 80 de ani—un parchet frumos din stejar ce a avut, cândva, o nuanță caldă și primitoare, acum acoperă tern zonele fără covor. Parchetul din dormitoare, realizat din frasin în străluciri de miere de salcâm, se apropie și el de 50 de ani. Zgârieturile și semnele de uzură le acoperă pe ambele cu prisos.

La fel ca întreaga casă, pardoselile noastre au nevoie de un nou început. Rămânea să aflu dacă Alma Parchet va fi primul pas către acesta.

PARCHET MASIV PENTRU O CASĂ DE POVESTE

După ce am cântărit alături de consultant avantajele și dezavantajele tipurilor de parchet disponibile, precum și compatibilitatea cu încălzirea în pardoseală, decizia a fost extrem de clară pentru noi. Casa cu iederă va avea parchet masiv nou-nouț, care să-i bucure inima bătrână! Am fost foarte fericiți că există această posibilitate, că putem păstra acel element de autenticitate oferit de pardoselile masive.

Nici nu știam că se poate monta încălzire în pardoseală sub un astfel de parchet! Înainte de discuția edificatoare, înclinam spre parchet stratificat, din lipsa acestei informații. Însă cei de la Alma Parchet mi-au oferit toate opțiunile posibile, și m-au îndrumat în alegerea celei potrivite pentru oaza noastră de liniște. Numai pentru acest lucru, și i-aș fi ales pe ei. Dar apoi am trecut împreună în revistă modelele, și râdea sufletul în mine!

Dat fiind faptul că avem tocărie interioară din lemn de cireș în dormitorul de jos și living, modelul de parchet Doussie masiv lăcuit mi-a furat inima de cum l-am zărit. Nuanța caldă, ușor roșcată, ar completa cu succes camerele, iar faptul că vine direct finisat din fabrică scade din durata montajului.

parchet masiv lacuit doussie alma parchet

Deja îmi imaginez livingul cu tavan înalt și ferestre mari în plină oră de aur, cu soarele revărsându-se maiestuos pe podeaua din lemn cu origini în Africa Centrală.

Culoarea deosebită a modelului de parchet masiv Doussie i-a plăcut mult și lui Andrei. Crescând aici, tânjește să readucă în fiecare cameră acea bucățică de suflet care fac dintr-o casă, acasă. Iar acest parchet de lux ne promite să realizeze acest lucru, și mai mult.

PARDOSELI PREMIUM LA CHEIE, CU MINIMUM DE EFORT

Din vorbă-n vorbă, cei de la Alma Parchet au aflat că dorim ca totul să decurgă cât mai lin posibil. Suntem persoane comode care înțeleg că timpul înseamnă bani, așadar mai tot ce am făcut în casă, am ales să fie „la cheie”, dacă acest lucru a fost posibil. Între timp, noi am putut să ne vedem de ale noastre, fără a fi nevoiți să alergăm în toate părțile după montaj, materiale sau alte necesități.

Și în acest caz am stabilit să mergem pe un proiect la gata, urmând ca noi doar să eliberăm camerele și să avem instalația de încălzire și șapa deja făcute.

În primă instanță îmi făceam griji că nu va fi posibil să beneficiem de un proiect full de la o firmă din afara orașului. Însă necesarul de parchet de peste 150 mp ne califică pentru livrare gratuită în provincie, și dacă va fi nevoie, echipa are unde să stea. Ne descurcăm. Este evident cât de mult îmi doresc acest parchet, nu?

Avantajele montării unui parchet masiv care se pretează folosirii unui sistem de încălzire prin pardoseală sunt exact ceea ce căutam pentru casa noastră, și merită un efort material în plus.

avantajele unui parchet masiv pentru incalzire in pardoseala

Ne-a încântat enorm faptul că echipa Alma rezolvă totul, de la consultanță, la livrare și montaj. Și nu poți pune preț pe expertiza unei echipe care le-a văzut pe toate! Cred și sper că le va plăcea munca la acest proiect, deoarece casa este o frumusețe la interior. Lambriurile din lemn, stucatura, coloanele interioare și pictura din living merită văzute.

Chiar mă întrebam cum vor veni în întâmpinarea diferențelor de temperatură și umiditate din living, cea mai răcoroasă cameră din casă, dar consultantul ne-a liniștit și în această privință. Echipa de montaj știe ce face, și vor fi urmate toate etapele necesare exact așa cum trebuie pentru un produs finit conform.

PODELE CU PERSONALITATE ȘI AMINTIRI SĂPATE-N LEMN

Proiectul va fi personalizat pe fiecare cameră în parte, ceea ce e grozav! Din câte am înțeles sunt o multitudine de lucruri de luat în calcul atunci când montezi parchet masiv pentru încălzire în pardoseală, dar experții Alma vin pregătiți.

Iar când vom ajunge, peste ani și ani, să observăm semne de uzură, avantajul este că acestea vor putea fi rezolvate foarte simplu cu un refinisaj. Cu o durată de viață de 50-100 de ani, posibilitatea de a reda strălucirea parchetului din când în când, fără a-l schimba, este minunată!

Gândindu-mă în spate, la vremurile când lucrurile erau construite pentru a rezista, acest parchet masiv mă face să zâmbesc. Va întâmpina cu naturalețe generații ce vin. Podelele noastre actuale au văzut nu o generație, ci trei; le-au observat pe rând crescând, iubind, râzând, grăbindu-se să ajungă „undeva” în viață pe suprafețele lor lăcuite. Și deși le-a fost furată strălucirea, acum, la mai bine de 80 de ani de când au fost montate, printre rosturile lor au rămas mii de fărâme de amintiri. Îmi pare rău că nu am fost aici pentru a-l îngriji așa cum trebuie. Chiar și așa, a rezistat eroic, fără scârțăieli și fără a se desprinde! Dar îi vom oferi noului Doussie toată atenția noastră.

parchet masiv rezistent

Parchetul Alma va face și el parte din casa Doppelreiter tot cam atâția ani, fiind mărturie tuturor lucrurilor care ne fac să ne reîntoarcem mereu acasă. Stabilitatea, rezistența în timp, unicitatea fiecărui lucrușor ce ne înconjoară sunt esențiale pentru inima unei case, pentru sufletul cald al unei familii. Ele țin în picioare tot ce înseamnă iubirea dinăuntru. Iar asta e neprețuit.

Ne gândim să apelăm la ei și pentru a schimba treptele din lemn ale scării interioare. Ca să fie totul în ton cu noul parchet, nu-i așa? Dar aceasta este deja altă aventură pe care o așteptăm cu entuziasm!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021, sponsor Alma Parchet

Surse foto: superparchet.ro, Freepik licență premium, fotografii proprii, editare Canva

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments