ZONA ZERO

Fuga de-acasă pe litoralul romanesc – Prima vară fără griji

Fuga de-acasa pe litoralul romanesc
Reading Time: 6 minutes

Mare, soare, sare-n plete, tălpi goale—așa au arătat toate vacanțele mele de suflet, cele din copilărie, adolescență și tinerețea timpurie. Nu că acum nu aș fi tânără. Dar mă îmi simt sufletul îngreunat de tot ce se întâmplă, de situația aceasta în care suntem prinși cu toții. Se cere o vacanță, puțin timp în doi, departe de tot și de toate. Mai ales că în ultimii doi ani nu am reușit să-mi văd iubita mare.

Dacă până anul trecut să mergem în vacanță însemna uneori chiar să aruncăm câteva lucruri într-o valiză și să pornim la drum, acum lucrurile stau altfel. Pandemia a schimbat totul în jur, și chiar dacă ne dorim libertatea de a fugi de-acasă, e musai să o facem în siguranță.

Nevoia de a ne simți protejați de boală și de neprevăzut vin cu noi în bagaje anul acesta. Partea bună este că povara lor ne este luată de pe umeri de o echipă cu experiență în tot ceea ce înseamnă vacanța pe litoral. 

LITORALULROMANESC.RO TE DUCE LA MARE-N PANDEMIE

Litoralulromanesc.ro îmi dă idei de concediu la mare pentru al doilea an consecutiv. Sper doar ca de data aceasta să-mi pot duce la bun sfârșit planurile, chiar dacă sunt extrem de diferite față de alți ani.

După o perioadă lungă în care am fost deconectați în mare parte de lumea exterioară, tânjesc după libertatea pe care o aduce o vacanță pe litoralul romanesc. Aș da orice să pot să văd și alt orizont, să pot să mă detașez de stres, de probleme, de ideea de pandemie. Măcar pentru câteva zile.

Dor de mare

Dor de mare

Mi-e dor să mănânc hamsii la o terasă zgomotoasă, alături de alți turiști veseli și fără griji. Mi-e dor de acele zile molcome care vin odată cu poposirea pe alte meleaguri, unde nu trebuie să gătești, să faci curat, să ai zeci de alte lucruri pe cap într-un cotidian repetitiv și obositor. Dar nu voi putea face toate lucrurile la care visez. Nu de data aceasta.

VACANTA IN SIGURANTA PE PLAIURI MIORITICE

Deși am un stil de viață pe care îl ador, simt nevoia de vacanță. Vacanta in siguranta este posibila și la noi, cu litoralulromanesc.ro. Spun „și la noi” deoarece nu este necesar să trecem granița pentru condiții adaptate situației actuale, precum se trâmbițează-n lung și-n lat. 

Și noi avem hoteluri, resorturi, și plaje care oferă servicii absolut minunate, și dragostea mea pentru marea NOASTRĂ mă va împinge mereu spre țărmuri românești. Iar acum că există și o asigurare care să acopere neprevăzutul situațiilor create de poposirea virusului COVID-19 în viața noastră, mă simt cu atât mai pregătită de drum!

Am aflat de această asigurare de pe site, și trebuie să recunosc, a fost primul pas spre decizia de a-i da o șansă Mării Negre vara aceasta. Pentru că vrem să investim în vacanța pe care o merităm, fără a ne face griji de ce se poate întâmpla până când punem piciorul în camera de hotel, alegem asigurarea storno cu acoperire COVID-19. Cu o primă decentă, putem opta pentru anulare gratuită în destul de multe cazuri ce țin de boală sau lucruri neprevăzute care ne pot împiedica să plecăm în concediul deja plănuit.

Beneficii litoralulromanesc.ro

Beneficii litoralulromanesc.ro

Pe lângă această noutate pe piața turismului românesc, agenția noastră de suflet ne pune la dispoziție toate posibilitățile la care am putea visa, pentru a putea pune cap la cap pachetul optim de relaxare la mare. Și vom profita din plin de opțiunile existente!

Dacă nu ne-ai cunoaște, ne-ai cataloga drept doi fițoși după ce ne-ai vedea concediul scris pe hârtie. Însă la momentul actual, tot ceea ce ne dorim de la o vacanță este confort sporit, servicii fără cusur, peisaj relaxant, mâncare excelentă. Pe scurt, un tot unitar care să ne ajute să ne punem mintea pe pauză timp de două săptămâni. Un „dolce far niente” la care tânjim de ceva vreme.

Și pentru a obține fix ceea ce ne dorim, dintre ofertele de vacanțe am ales Inscrieri Timpurii Flexibil litoral 2021, pentru o rezervare din timp, fără stres. Pentru o persoană ca mine, care își plănuiește și ieșirile la piață în detaliu, această opțiune e un vis! Nu mai punem la socoteală și reducerea substanțială la întreg sejurul, de care chiar aveam nevoie pentru oferta de cazare pe care am pus ochii.

Ca să fie treaba treabă, am ales Hotel Phoenicia Blue View Resort – Complex Amfiteatru Panoramic Belvedere Neptun-Olimp. Suntem familiarizați cu Grupul Phoenicia și admirăm bunul gust de care dau dovadă de fiecare dată. Numiți-l snobism, dar parcă altfel „simți” o vacanță când totul în jur este construit cu stil, când ai acces la servicii de top și tot ce înseamnă finețe.

Inscrieri Timpurii litoral 2021 Neptun-Olimp

Inscrieri Timpurii litoral 2021 Neptun-Olimp

Interioarele elegante mi-au furat inima, și nu pot decât să-mi imaginez vederea spre mare din camera mea de un lila absolut divin, cu pat mare, perne pufoase și așternuturi delicios de albe, cu o vază mereu plină cu flori de pe măsuța de toaletă și cu draperiile stil baroque care mă îndeamnă la visare. Aș alege mereu o cazare de 4 stele, la un hotel sau complex renumit, pur și simplu pentru că renumele primează. Resorturile care se respectă se ridică la înălțimea stelelor ce tronează deasupra intrării, iar condițiile sunt net superioare față de alte opțiuni.

Și cum deja știți cât de comozi suntem, pentru noi nu poate exista decât all inclusive atunci când fugim de-acasă. Preferăm să avem opțiunea de a rămâne la hotel în orice zi, dacă cumva nu avem chef de explorat, și masa să ne aștepte la restaurant. Pe lângă asta, de multe ori există activități și spații la care ai acces gratuit cu pachetul all inclusive, la orice oră.

Am beneficiat de multe ori de astfel de bonusuri, și sunt ca un copil cu o jucărie nouă. Știind că brățara aceea colorata îmi poate aduce tot ce doresc mă face să mă simt ca o prințesă în propriul meu palat aflat peste mări și țări. Este doar logic ca atunci când vin în vizită, să mi se pună totul la picioare! 

Vacanta all inclusive pe litoralul romanesc

Vacanta all inclusive pe litoralul romanesc

Chiar voi avea nevoie de toate prăjiturile de la bufetul suedez zilnic, poate și de o carafă de vin ca să mă relaxez complet. Asta pentru că nu vom putea să ne plimbăm în voie pe unde ne cheamă inima. Nu știu sigur cum e cu obiectivele turistice anul acesta, ce e deschis și ce nu, dar noi suntem plimbăreți notorii! Acum 4 ani am făcut chiar insolație pentru că am mers de-a lungul stațiunilor, pe plajă și pe lângă ea, până unde am văzut cu ochii. 

Deși iubim să vizităm locuri inedite și să ne înhămăm la diverse activități, vara aceasta va fi altfel. Iar asta nu e neapărat un lucru rău. Vrem să fugim undeva unde să ne revenim din…pandemie. Vrem să reînvățăm să ne bucurăm de viață, în doi, în liniștea și armonia unui resort de renume, cu posibilități infinite de a explora locurile din jur.

Deconectarea pe care o așteptăm este legată de libertatea de a te plimba prin nisipul reavăn, la apus, de savurarea unui pahar de vin pe balconul camerei, într-o noapte toridă, de strigătul pescărușilor în zare trezindu-ne dimineața. De acea senzație că ești ALTUNDEVA, într-un loc nou, un loc aproape magic, într-un început de zi în care nu ai nimic de făcut decât să trăiești cu bucurie-n suflet fiecare secundă; să respiri; să revii la tine, în tine; să redescoperi o lume schimbată, dar totuși, o lume pe care încă o iubim. O lume a noastră, unde vom reînvăța să avem încredere în aerul tras în piept, în oamenii cu care dăm mâna, în ospătarul care ne servește un cocktail colorat lângă un platou de fructe de mare. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021, sponsor litoralulromanesc.ro

Surse foto: litoralulromanesc.ro, fotografii proprii, royalty free Canva, montaj Canva

 

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments