CU CARTE LA CAP

Magia Fetelor Belles, Dhonielle Clayton – Din abisurile frumuseții

Magia-Fetelor-Belles-recenzie
Reading Time: 2 minutes

Magia fetelor Belles, apărută la editura Herg Benet a fost o adevărată surpriză pentru mine. Încă de la început, tărâmul în care frumusețea a murit, dar trăiește, este portretizat într-un mod cu totul inedit; viu-colorat în emoții, Orleans își împarte oamenii în privilegiați și gri, frumusețea fiind, parcă, tot ceea ce contează.

RECENZIE MAGIA FETELOR BELLES

Frumusețea este în sânge.

M-am regăsit din primele pagini într-o poveste cât se poate de actuală, în care aparențele sunt la loc de cinste, frivolitatea se întâlnește pe toate drumurile, iar tot ceea ce este natural, e urât. Cu excepția fetelor Belles, născute în culoare, dintre care doar una singură poate fi favorita casei regale. Dar va merita, oare, sacrificiul?

Credem cu tărie că am fi dispuși să dăm orice pentru acel ceva pe care îl urmărim uneori o viață întreagă. Dar când ajungem acolo, nu ni se va clătina, oare, credința că ASTA este într-adevăr ceea ce vrem de la viață? Va mai merita să pierdem prietenii, clipe ce nu se vor mai întoarce, promisiiunea unei vieți libere, pentru lanțurile unei lumi a cărei strălucire este doar de suprafață?

Camellia trece prin zeci de emoții contradictorii până când reușește să obțină ceea ce își dorea cu înverșunare încă de când era o mică Belle. Să fie, însă, totul așa cum pare și prețul frumuseții atât de mic?

Ultimul sfert al cărții m-a umplut de furie și indignare, în mare parte deoarece am regăsit în personaje un potențial viitor al societății noastre, dacă toate acele ”îmbunătățiri” ar fi posibile în ziua de azi. Nu am nici cea mai mică îndoială că oamenii și-ar vinde sufletul pentru perfecțiune—deja o fac pentru mult mai puțin.

Cartea mi-a lăsat un gust amar legat cu predominanță de natura umană. Lumea distopică creată cu imaginație bogată și bine conturată cu detalii de către autoare m-a fascinat! Totul are potențial de film; scenele ar fi fantastice, garderoba personajelor nemaivăzută, iar micile detalii ar face toți banii.

Trebuie să recunosc, acum aștept cu nerăbdare următorul volum și sper să aibă același ritm ca acesta. Nu mă așteptam să mă prindă acțiunea, căci mizam pe o carte ușurică, cu conținut superficial, adaptat secolului în care Gossip Girl și poveștile în genul acesta au luat mințile adolescenților de pretutindeni. În schimb, Magia fetelor Belles ascunde sub scene glamour un semnal de alarmă tras asupra unui adevăr urât al zilelor noastre: nu ne mai acceptăm pe noi înșine, trăim în continuă comparație unii cu alții, negându-ne unicitatea, aparențele riscă să devină etalon în aproape orice, iar sufletul—omul—rămâne undeva într-un colț, timorat de tabloide și știri mondene, îmbrâncit de chipuri frumoase fără conținut, până când se vestejește și moare.

Să fie asta ceea ce ne dorim cu adevărat?

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments