ZONA ZERO

Mâncarea bună ne ține împreună – Hai pe LOKOFOOD, și ia-ți pofta de viață înapoi!

lokofood-alaturi-de-tine
Reading Time: 5 minutes

„A mânca împreună cu prietenii şi cu familia iubită este cu certitudine una din încântările cele mai profunde şi inocente ale vieţii, una care satisface sufletul şi este eternă.” Julia Child

Te-ai întrebat vreodată ce te face să te reîntorci la aceeași masă din același restaurant, în fiecare săptămână, și să-ți aduci toți prietenii cu tine? Ai experimentat acel sentiment de împlinire și mulțumire de sine atunci când le recomanzi felul de mâncare preferat, servit în locul care-ți face papilele fericite de fiecare dată? Eu una trec prin acest proces cu toate locurile în care mâncarea mă face fericită: vreau să le împart cu cei dragi, să trăim împreună experiențe culinare care ne apropie și fac parte din sarea și piperul relațiilor pe care le clădim împreună.

Se spune că dragostea trece prin stomac; aș spune că și prietenia, mai ales atunci când te-ntâlnești cu gașca la o porție de aripioare picante servite cu sosul casei, în timp ce treceți în revistă toate momentele amuzante sau emoționante ce vă leagă.

Ne simțim în siguranță atunci când mâncăm. În timp ce luăm masa cu prietenii ne relaxăm, și sistemul digestiv e fericit că are ce transforma în energie pentru activitatea de zi cu zi. Iar când atmosfera te ajută, totul se-ntâmplă la pătrat: și mai multă relaxare prin râs și voie bună, și mai multe conexiuni realizate la nivel afectiv cu cei cu care împărțim masa.

În societatea de astăzi, aceste ieșiri contează. Pur și simplu ne opresc din goana bezmetică în care suntem antrenați de dimineața până seara, iar creierul nostru are nevoie de această pauză. Inima noastră are nevoie să bată în tandem cu alte inimi, corpul are nevoie să se relaxeze la o pizza și o bere, sau la o farfurie de paste, cu un vin bun alături.

CUM SĂ NU NE PUNEM POFTA-N CUI

Dar ce facem acum, când suntem departe de prieteni, departe de familie, departe de locurile care ne făceau să uităm de stres măcar o dată pe săptămână? Ei bine, LOKOFOOD a găsit soluția, și ne dă pofta de viață înapoi! Prin îndemnul „#StaiAcasa suntem #AlaturiDeTine”, LOKOFOOD se implică activ în întâmpinarea nevoilor comunității și susține industria HoReCa în această perioadă plină de neprevăzut. Pe platforma lor ai acces la meniul restaurantelor de lângă tine și poți opta pentru livrare la domiciliu în condiții de maximă siguranță, sau poți ridica chiar tu comanda de la restaurantul preferat.

Mai mult, acești oameni minunați caută să încurajeze cât mai multe inițiative de care pot beneficia cei aflați în prima linie de luptă împotriva COVID-19. Prin programul #SustinemMedicii, LOKOFOOD oferă posibilitatea achiziționării de meniuri Red Angus la doar 17 lei meniul, acestea urmând să ajungă direct la cadrele medicale din incinta Spitalului Clinic „Dr. Victor Babeș” București și Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș București. Este o campanie minunată, de un altruism aparte, care îmi redă speranța în umanitate și mă asigură, încă o dată, că oamenii de bine sunt acolo, făcând tot ceea ce le stă în puteri.

Așadar, pe lângă preparatele gustoase de care sunt sigură că vă este dor, poate cel mai important este aspectul de sprijin reciproc: noi ajutăm restaurantele, cafenelele și cofetăriile preferate să treacă cu bine prin această criză, iar ele ne pun la dispoziție tot ce-i mai bun, preparat cu drag și multă grijă, ca de fiecare dată.

stai acasa suntem alaturi de tine

Și de ce să nu profităm de asta acum, când lucrurile care ne scot din rutină devin din ce în ce mai rare? De ce să nu ne permitem s-o facem lată vineri seara cu un burger delicios și o porție mare de cartofi prăjiți, în timp ce prietenii noștri fac același lucru la ei acasă? Mai mult ca sigur sunteți și voi sătui de atâta gătit, și abia așteptați să petreceți mai mult timp împreună cu tot ce iubiți.

Cât de fun ar fi o conferință video în timp ce înfulecăm de zor cu toții și povestim cum e carantina pentru fiecare, pentru ca apoi să spălăm tot amarul cu un pahar de ceva bun? Cât de inedit ar fi primul nostru picnic online, pe un pled așezat în mijlocul livingului? Fiecare poate alege o temă culinară cu o săptămână înainte, pentru ca lucrurile să fie cu atât mai palpitante! Soluții există, trebuie doar să rămânem deschiși la minte. Nu avem încotro!

STAI ACASĂ ȘI COMANDĂ MÂNCAREA TA PREFERATĂ

Trăim vremuri inedite pentru generația noastră, și nu numai. Suntem cu toții afectați de ceea ce se întâmplă, și este important să rămânem uniți și ne menținem tonusul și optimismul la cote maxime, orice s-ar întâmpla. Cum poftele pe care ni le putem satisface în ziua de azi sunt limitate, trebuie să profităm la maximum de ceea ce ne este pus la dispoziție de către cei rămași pe metereze.

Sinceră să fiu, îmi plouă-n gură când îmi aduc aminte de extraordinarele paste cu ciuperci de la Tip-Top, mă gândesc cu jind la platoul de coaste cu cartofi țărănești și sos de la Madam, și salivez de-a dreptul atunci când vine vorba de prăjiturile ornate cu măiestrie de către Delicia. Iar dacă m-ar fi prins autoizolarea în București, mai mult ca sigur aveam Bistro Dorobanți pe apelare rapidă, pentru bucate ca la mama acasă, ideale pentru această perioadă în care mama poate că nu e lângă noi. Nimeni nu face supa de găluște cum o fac ei, iar meniurile de familie sunt delicioase și îndestulătoare! Dar nu mă plâng nici de ce are Târgu Jiul de oferit.

Aici, în micul nostru orășel de munte, unde petrecem mai mult de jumătate din an, restaurantul preferat este Madam. Obișnuim să-l frecventăm alături de cei mai apropiați prieteni—pentru că, nu-i așa, lucrurile bune se savurează într-o companie selectă—și ne simțim ca acasă la masa noastră din colț, de după paravanul ticsit cu sticle de vin care mai de care mai apetisante. Nu exista seară de vineri în care să nu ne uite timpul acolo, râzând, pălăvrăgind vrute și nevrute, filozofând și depănând fel și fel de istorioare de pe parcursul lungii prietenii ce ne leagă.

comandă mâncarea preferată

Și nu despre asta e totul? Despre statornicie, loialitate și apropiere? Despre cunoașterea și sprijinirea în totalitate a unui om, a unui loc drag? Poate că acesta este motivul pentru care ne tot întoarcem la masa preferată din restaurantul de pe colț: ne-a dezvăluit toate secretele, dar continuă să ne surprindă cu un desert nou sau cu un pahar de roze din partea casei; știe ce ne place, și rețeta preferată este mereu la fel, exact ca la prima degustare; ne acomodează chiar și atunci când locul e ticsit, pentru că ai casei contează; și mai mereu rămâne cu noi până după program, cu acea ultimă masă de oameni cu ochi veseli și suflete îngemănate, care se ascund de cotidian după ușile de fiecare dată larg deschise.

Restaurantul preferat e ca un prieten vechi, care nu te uită nici în cele mai grele perioade. Fă-ți partea ta, și nu-l da uitării pe parcursul acestor zile atipice. #StaiAcasa și comandă online, și #FiiAlaturiDeEi, de cei care au mereu grijă să mănânci bine, să te simți minunat, și să uiți de problemele de peste zi. Este singura modalitate prin care ne vom putea revedea cu bine, la aceeași masă, cu aceeași prieteni zâmbitori și același staff cool, care știe mereu de glumă. Este singura modalitate prin care ne putem ajuta reciproc, bucurându-ne de puțină normalitate în aceste zile în care totul pare complet dat peste cap. Rămâi alături de prieteni—numai împreună vom reuși.

„Oamenii care îţi oferă mâncare, îţi oferă şi inima lor.” Cezar Chavez

#ImpreunaPentruRomania #TotulVaFiBine

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor LOKOFOOD.

*Surse foto: LOKOFOOD, Freepik – licență premium.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Proba 17. #StaiAcasă și comandă mâncarea preferată pe LOKOFOOD!
4 ani

[…] Mâncarea bună ne ține împreună – Hai pe LOKOFOOD, și ia-ți pofta de viață înapoi! […]