ZONA ZERO

Negocieri pentru o grădină fabuloasă – Semințe, flori și unelte grădinărit pe Negociat.ro

articole-gradinarit-negociat.ro
Reading Time: 5 minutes

Sunt fan cumpărături online încă de când au apărut platformele tip marketplace unde poți găsi aproape tot ce-ți dorește inima. Comodă din fire, nu-mi place să pierd timpul cu alergatul prin magazine, și nici să dau mai mult decât trebuie pe produs. Avantajul major al cumpărăturilor online pe o astfel de platformă a fost mereu posibilitatea de a naviga din categorie-n categorie, acoperind o multitudine de necesități pe același site. În plus, promoțiile sunt la ordinea zilei în mediul online, și există șansa să prind și câte un transport gratuit—ce mi-aș putea dori mai mult?

Iubesc magazinele online cu o gamă diversificată de produse, unde pot să îmi refac stocul de orice am nevoie, de la produse de papetărie la detergenți. Mai ales că îmi ia atât de puțin timp să fac asta! Timpul este important pentru mine. Când intru pe un site știu deja ce vreau, îmi aleg categoriile după priorități, eventual verific câteva recenzii pentru produse pe care nu le-am mai folosit până atunci, și e totul gata în sub 20 de minute. Asta la o sesiune de shopping majoră!

Desigur, aici vorbim despre un website user-friendly, care pune la dispoziția clientului toate facilitățile de care s-ar putea ajuta: listă de dorințe, sistem de recenzii produs, acces la comenzile anterioare, un proces de retur clar, și o livrare promptă.

CUMPĂRĂTURI ONLINE PENTRU GRĂDINĂ

Săptămâna aceasta chiar mă gândeam că încep lucrările de primăvară prin mai toate curțile, iar eu nu am nici măcar un plic de semințe de flori sau legume! Anul trecut am furat startul și am avut o grădină minunată, și o multitudine de flori. Dar acum m-am aglomerat cu toate și nu am reușit să mă pregătesc corespunzător.

În primăvara lui 2020 am îndrăznit să comand pentru prima dată semințe de flori și bulbi online, și nu am regretat! Mi-au prins frumos în ghivece și printre răsadurile din grădină, și m-am bucurat de frumusețea lor până toamna târziu.

Anul acesta am dat peste o soluție și mai bună! Tot căutând după diferite soiuri, am găsit un marketplace online foarte practic, cu o gamă variată de semințe, flori și unelte grădinărit. Pe lângă diversitate, însă, m-a intrigat un proces cu totul nou pentru mine în ceea ce privește cumpărăturile online: negocierea de preț.

Cumparaturi online pe Negociat.ro

Cumpărături online pe Negociat.ro

Negociat.ro se adresează cumpărătorilor ca mine, care au nevoie de mai multe produse la fel și doresc să aibă parte de o reducere de preț la cumpărături de minimum 10 bucăți din același produs. Astfel, când îmi voi achiziționa plicurile de semințe pentru flori și trandafirii pe care mă gândesc serios să îi aliniez de-a lungul zidului casei, pot să negociez cu vânzătorul printr-o simplă apăsare de buton.

Acest concept nou de marketplace este adevărată mană cerească pentru consumatorul individual care dorește să obțină măcar o parte din avantajele unui cumpărător de talie mare.

Negocierea se realizează printr-un schimb de email-uri, fără a fi nevoie să te târguiești prin piețe, într-un mod practic și rapid. Iar reducerea de preț e mereu bine-venită, în special în cazul meu. O grădină frumoasă necesită, pe lângă îngrijiri, soiuri potrivite de plante, de calitate superioară. Iar acestea pot ajunge la prețuri destul de mari.

FLORI ÎN CULORI VII PENTRU ORICE GRĂDINĂ

Primul lucru pe care vreau să-l achiziționez este un stoc considerabil de semințe de crăițe și gălbenele. Anul trecut am cumpărat câteva deja înflorite pentru a le transplanta în grădina de legume, și au avut un succes neprevăzut! Anul acesta sunt hotărâtă să-mi cresc propriile plante din semințe, și să împânzesc grădinile din spate cu ele.

seminte craite mix

Semințe de crăițe patula mix, Florian

Dacă nu știați, gălbenelele și crăițele sunt companioni minunați pentru aproape toate plantele de grădină, dar protejează în special culturile de roșii, ardei și vinete de potențiali dăunători. Totodată, florile lor atrag insectele benefice, în timp ce le resping pe cele dăunătoare, și totul arată mult mai colorat și vesel întregul sezon!

Iubesc plantele rezistente cu flori în culori vii, care înfloresc luni de-a rândul. Vă recomand și vouă să-mi urmați exemplul. Succesul va fi garantat! Veți avea legume mai frumoase, lipsite de boli, și va fi o plăcere să lucrați în grădină, înconjurați de multitudinea de petale colorate.

BARIERĂ NATURALĂ ÎMPOTRIVA DĂUNĂTORILOR

Pe vecina mea deja am convins-o. Mi-a văzut grădina anul trecut, și primăvara aceasta m-a rugat să țin cont și de ea când cumpăr răsadurile. Va avea o surpriză când va afla că îi dăruiesc flori crescute chiar de mine, din semințe. Abia aștept!

Și am mai găsit ceva extraordinar de util pe Negociat.ro în materie de plante și flori. Deși am citit destul de mult despre căi naturale de a împiedica dăunătorii să-și facă apariția în grădină, nu știam că există un produs gândit special pentru asta.

Este vorba despre un set de benzi cu semințe de plante ce acționează drept barieră naturală împotriva melcilor și limacșilor. Se plantează în jurul plantelor pe care dorești să le protejezi, precum și de-a lungul gardurilor grădinii sau a bordurilor. Anul trecut am avut probleme cu melcii, și aproape că mi-au dovedit cultura de fasole galbenă și verde. Anul acesta sunt pregătită!

Bariera naturala impotriva melcilor si limacsilor - 3 benzi cu seminte x 1.33 m

Barieră naturală împotriva melcilor și limacșilor pentru orice tip de grădină

Aș mai pune și niște albăstrițe, peste tot pe lângă casă, pentru ceva pete de culoare lângă eterna iederă verde de pe ziduri. Cât despre trandafiri, soiurile găsite pe site mă intrigă. Sunt atât de frumoase, încât nu știu ce să aleg! Trebuie să mă consult și cu Andrei la acest capitol.

UNELTE DE GRĂDINĂRIT ȘI ACCESORII

Pe lângă semințe și trandafiri, mi-au furat ochii și reducerile la uneltele de grădinărit de pe site. Am făcut chiar o selecție de produse care mă ajută să pornesc cu dreptul în acest sezon. Cu toate că nu am nevoie decât de câte o bucată, și nu pot fi negociate, prețurile sunt mai mult decât accesibile.

Am pus pe listă o stropitoare nouă pentru florile de ghiveci de pe terasă, un hârleț și o sapă pentru sădit, o lopățică pentru grădinărit, și o foarfecă de grădină nouă.

Andrei și-a descoperit o pasiune pentru gazon anul trecut, și ar fi și el interesat de câteva produse. Știu sigur că își dorește o mașină pentru tuns gazonul pe benzină, plus că e musai să înlocuiască foarfeca pentru iarbă pe care am stricat-o în toamnă.

Și pentru că este un produs la care pot negocia prețul, având nevoie de câteva zeci de bucăți, am ales și un model de bordură pentru rondurile de flori. Mi-a plăcut ideea delimita zone din grădină cu un gărduleț simpatic și rezistent. Totul va arăta minunat!

Bordura pentru rondul de flori

Bordură pentru rondul de flori

Nu știu dacă voi avea la fel de mult succes anul acesta cu plăntuțele mele, dar un lucru e sigur: cu Negociat.ro am scăpat de-o grijă. Nu mai rămâne decât să mă decid asupra soiului de trandafiri preferat. Ținând cont de opțiunea negocierii, voi alege cu siguranță ceva mai scump. Apoi voi aștepta cuminte mail-ul cu oferta de preț negociată la toate produsele care se califică pentru asta, pentru a putea în sfârșit să-mi suflec mânecile și să mă apuc de treabă.

Rămâneți alături de mine pentru rezultat! Imediat ce o pun pe picioare, mă voi putea mândri cu o grădină ca la carte, la prețuri negociate. Voi ce planuri de grădinărit aveți anul acesta?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021, sponsor Negociat.ro.

Surse foto: negociat.ro, poze proprii, editare Canva.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments