CU CARTE LA CAP

Prietena, Teresa Driscoll – Atunci când măștile cad

Prietena
Reading Time: 2 minutes

Prietena, de Teresa Driscoll, este o adevărată lecție de viață pentru noi toți. Cartea a apărut la Editura Herg Benet și ne dezvăluie povestea lui Sophie, care trebuie să trăiască cu un trecut zbuciumat, făcându-ne să ne punem câteva întrebări esențiale despre ceea ce se întâmplă în propria casă și în societatea în care trăim.

RECENZIE PRIETENA

Ce înseamnă un prieten, și cât de tare te poate dezamăgi acesta? Cum știi de cine să te ferești, și de cine să-ți legi sufletul, făcându-l confidentul tău? Cât de mult se poate preface o persoană, pentru a-și atinge scopurile? Întrebări de rutină pentru societatea în care trăim, dar ai crede că în mica suburbie din Devon, unde comunitatea este una bine închegată, aceste lucruri deja nu-și mai au rostul.

Toată lumea cunoaște pe toată lumea, relațiile sunt deja cimentate, dar totul este dat peste cap odată cu sosirea noii locatare a uneia dintre casele rămase fără stăpân.

Venită aproape ca o gură de aer proaspăt pentru Sophie, prinsă în disperarea încercării de a concepe al doilea copil și în rutina micii așezări rurale, Emma este exact ceea ce îi trebuia pentru a ieși din perioada gri în care se complăcuse de peste 2 ani de zile.

Să fie noua prietenă răspunsul la problemele lui Sophie și ale soțului său, Mark? Va fi ea o binecuvântare sau un blestem pentru viața lor și a fiului lor?

Doar Emma știe răspunsul la aceste întrebări, dar și ea are propria sa agendă.

Sfârșitul a fost oarecum previzibil, dar nu mă așteptam la două dintre surprizele de pe final. M-am îndrăgostit de Lizard, acel loc minunat și drag sufletului Sophiei, și m-am și văzut acolo, printre violete, cu miros de sare în păr, înconjurată de strigătul pescărușilor în zare și de inevitabilul „je ne sais quoi” pe care aceste locuri de poveste îl au și care mă atrage de fiecare dată, fără drept de apel.

Mi-au plăcut descrierile locurilor prin care se perinda Sophie, și m-a înfiorat gândul că ceea ce se ascunde în spatele unor persoane nu poți afla câteodată decât atunci când e prea târziu, când vor ei să cadă vălul pentru a-și dezvălui adevărata față, adevăratele intenții în ceea ce te privește.

Sociopatia dă pe dinafară în societatea în care trăim, oamenii sunt tot mai cruzi, tot mai răzbunători, și nu m-aș mira ca unele dintre cazurile dintre coperte să fie transpuse în realitatea în care trăim.

Întotdeauna m-am întrebat dacă mi-aș da seama de falsitatea celor din jur, atunci când aceasta ar fi la nivelul celei din cărțile pe care le citesc, unde eroul sau eroina habar nu are de trecutul și gândurile omului de lângă sine, și ajunge să fie atras în cea mai mare capcană a vieții sale. Tu ți-ai pus vreodată astfel de întrebări la ceas de seară?

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Flori din călimară
Flori din călimară
3 ani

Frumoasă carte, frumoasă și imaginea. 🙂