CU CARTE LA CAP

Reading Challenge – Ce Citesc în 2018

Reading-Challenge-Ce-Citesc-in-2018
Reading Time: 3 minutes

Când vine vorba de provocări în ale cititului, un Reading Challenge sună mereu tentant. Mi se pare chiar interesant să ai un scop setat pe o anumită perioadă de timp. Mai mult, chiar mă încearcă un bine-meritat sentiment de împlinire atunci când acel scop este atins.

Goodreads Reading Challenge

Anul acesta m-am înhămat, nu fără un dram de curaj, la două provocări. Una dintre ele este cea lansată de Goodreads și are ca scop terminarea unui anumit număr de cărți până la sfârșitul anului. Eu mi-am propus să citesc 75 de cărți anul acesta, și îmi par puține. Sper totuși să reușesc să adaug mult mai multe în palmares; asta, desigur, dacă timpul mi-o va permite. Îmi puteți urmări progresul pe pagina mea de Goodreads. Recomand această comunitate pentru o varietate de alte lucruri folositoare, dar asta într-un alt articol.

52 de Cărți în 52 de Săptămâni

A doua provocare este mai specială și constă în a citi 52 de cărți în 52 de săptămâni (52 Books in 52 Weeks Reading Challenge). Până aici toată treaba pare destul de simplă, numai că există o chichiță: toate cărțile de pe listă sunt condiționate de atribute speciale. De exemplu, trebuie să găsești un titlu care să aparțină unui autor canadian; sau o nuvelă de spionaj; sau, și mai bine, o carte recomandată de un librar, ș.a.m.d. Încă nu mi-am completat întreaga listă cu cărțile pe care le voi citi pentru fiecare cerință, și pot spune că este destul de greu să mă hotărăsc. Poate veniți chiar voi cu câteva sugestii!

Am avut însă ajutor în alegerea câtorva cărți. Librarul meu personal de la Books Express m-a asistat în alegerea titlului menționat mai sus, cel recomandat de un librar. Nici nu puteam întreba pe cineva mai potrivit de atât! Titlul ales a fost Beautiful Losers de Leonard Cohen, pe care abia aștept să o răsfoiesc. Ador să citesc mare parte din cărți în limba engleză iar Cohen este un gigant în ceea ce privește emoții așternute în cuvinte. Sunt sigură că nu mă va dezamăgi!

O altă mână de ajutor a venit din partea unei prietene bookaholice ca și mine. Dana mi-a dat titlul cărții cu cotor verde de pe listă— The Morning They Came for Us: Dispatches from Syria, Janine Di Giovanni. Volumul încă nu a apărut și in limba română, dar sper să apară în curând. Pentru aceia dintre voi pasionați de cărțile ce abordează conflicte actuale din întreaga lume va fi cu siguranță o surpriză plăcută. Eu una am dezvoltat o pasiune pentru acest gen de cărți (nu cele cu cotorul verde, desigur). Sunt de părere că este absolut necesar să fim la curent cu ceea ce s-a întâmplat și încă se întâmplă în zone afectate de război, foamete și genocid.

Reading Challenge Freebie

Și pentru că îmi place să fac liste, să înfrumusețez grafic orice bucățică de scris și să potrivesc imagini și cuvinte laolaltă, lista mea arată puțin diferit față de template-ul găsit online. Am refăcut-o astfel încât cărțile să se poată bifa și virtual; așadar nu trebuie scoasă la imprimantă pentru a-ți putea urmări progresul. Click pentru acces la documentul în limba engleză sau click aici pentru a descărca varianta în limba română, în mod gratuit. Sper să vă fie de folos și să adăugați cât mai multe titluri pe placul vostru.

52 Books in 52 Weeks Reading Challenge

Preview lista in engleza – click dreapta si deschideti imaginea in alt tab pentru a o mari.

P.S. Nu vă speriați de Dropbox; cei dintre voi care nu au cont, vă rog ignorați cererea de a vă loga. Pur și simplu accesați butonul de download din dreapta sus. Imediat ce va fi descărcat, documentul va reveni la formatul inițial (Dropbox îi schimbă puțin înfățișarea atunci când îl vizualizați, dar vă promit că nu aceea este varianta finală pe care o veți descărca).

Iar dacă cumva dați peste o carte nemaipomenită, în lunga căutare de titluri care să se potrivească fiecărei provocări, vă aștept cu câteva rânduri. Lista mea de TBR este într-o continuă expansiune ce nu cred să se oprească vreodata—cam ca Universul—si orice recomandare este bine-venită.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
5 ani

Iti recomand Sub stelele tacute. O poveste afgana ce pare ca vine din alta lume. Una care n-are legatura cu noi, din alte timpuri….si totusi actuala si relativ aproape. Daca te apuci de ea, nu te lasa dezamagita de prima parte. Exista la un moment dat, o rasturnare de situatie care-ti ia rasuflarea! Spor!