ZONA ZERO

Spiritul Crăciunului în cadoul potrivit

cadouri-answear-de-craciun
Reading Time: 5 minutes

Anul acesta a fost unul plin de peripeții și vești mai puțin bune. Dar iată-mă la sfârșitul lui, cu toți cei dragi sănătoși și în putere. Este de ajuns pentru a spune că a fost, totuși, un an bun. Nu-i așa?

Acum câteva săptămâni vă povesteam despre ce cadouri voi cumpăra de Black Friday pentru familia mea, cu ocazia sosirii lui Moș Nicolae. Ei bine, decembrie este despre Moș Crăciun, și despre 5 oameni care mi-au fost aproape întregul an—90% din el online, dar au fost acolo. M-au văzut râzând, plângând, mi-au cunoscut tristețile și bucuriile, și m-au susținut de la distanță în momentele în care credeam că 2020 mă va doborî.

Prietenele mele „cu carte la cap” sunt poate cei mai îndreptățiți oameni la care să-l trimit pe Moșul, și asta pentru că m-au suportat atâta amar de vreme. Am intrat deja în minunata lună a cadourilor, așadar sunt în căutare de mici semne ale recunoștinței mele față de ele.

Multe site-uri încă au reduceri, așadar am găsit câteva lucrușoare simpatice care simt că li se potrivesc. Dar să nu credeți că mi-a fost ușor!

cadouri answear

Sunt omul detaliilor, în special când vine vorba de ceea ce dăruiesc. Cred că dacă exista un job de făuritor de cadouri, era al meu. M-aș vedea chiar și în atelierul Moșului meșterind daruri potrivite pentru fiecare-n parte, și împachetându-le cu mult fast.

Iubesc procesul de a căuta cadoul perfect pentru un om drag, și mă implic cu totul în asta! Ceea ce ofer trebuie să se potrivească la perfecție persoanei respective, modul de împachetare trebuie să aibă o tematică, fie sentimentală, fie haioasă, și felicitarea de rigoare nu lipsește absolut niciodată. Nu aș putea dărui nici măcar un pai fără câteva rânduri scrise de propria-mi mână. Pentru că îmi iubesc oamenii, și vrea să simtă cât de mult înseamnă pentru mine.

DIN INIMA MEA PENTRU INIMA TA

Tocmai de aceea, mi-am luat prietenele la rând și le-am întors preferințele pe toate părțile, pentru a afla ce daruri le-aș putea face de Crăciun. Sunt oameni calzi, cu simțul umorului, pe care am învățat să îi „citesc” de-a lungul timpului. A fost un deliciu să caut ceva potrivit pentru fiecare!

outfit a la britt marie answearAdinei mele cu suflet de aur i-aș face cadou o rochie de damă și un sacou „a la Britt-Marie”, că tot a citit recent cartea și ne-a zăpăcit cu dragostea sa pentru acest personaj. Poate pentru că sunt atât de asemănătoare, m-am gândit să o ajut să intre-n caracter.

Desigur, pe lângă asta aș pune și o cutie mare de bicarbonat, cunoscut pentru nemaipomenitele sale proprietăți de curățare. Cei care au citit „Britt-Marie a fost aici” știu despre ce vorbesc. Parcă o și văd în fața ochilor, cu chipul său cald și zâmbitor, aruncându-mi un „Nu creeeeed!” entuziasmat și îmbrățișându-mă strâns în cea mai caldă îmbrățișare.

În ceea ce privește cadoul Angelei, mi s-a aprins beculețul când am auzit-o tânjind cu voce tare după o pereche de cizme pentru damă tip bocanc, din acelea lungi, cu șireturi. E înnebunită după așa ceva, și s-ar potrivi de minune cu ținutele ei. Am căutat prin albumele cu poze vechi și am găsit ceva asemănător cu ce avea în picioare acum câțiva ani, într-o excursie. Sunt sigură că le-ar purta non-stop!

cizme tip bocanc answearȘi ca să le și „ude”, aș pune lângă ele un coniac fin și un trabuc de calitate. Bineînțeles că le-aș împacheta în vreo 10 cutii, ca să mă boscorodească, dar asta ar face ca darul primit să fie cu atât mai memorabil.

Cristinei i-aș trimite îmbrățișări împachetate frumos și cu multă căldură. Dar cum acest lucru este imposibil în situația dată, le-aș transforma în daruri de suflet, ce duc o parte din inima mea cu ele. I-aș dărui un DVD cu cele mai frumoase desene animate pe care le-aș găsi, pentru un licăr de speranță și încredere în ziua de mâine.

Alături aș împacheta într-o hârtie cu inimioare desenate de mine cel mai moale pulover de damă pe care l-aș găsi, și ar fi, într-adevăr, ca o îmbrățișare de la depărtare atunci când l-ar purta.

pulovere answear

MUȘTERII DIFICILI ÎN MATERIE DE CADOURI

Și-acum vine greul! Am în jur vreo 2-3 prieteni pentru care e foarte dificil să faci cumpărături. M-am tot gândit ce i-aș putea lua Sandrei, și până la urmă am ajuns la concluzia că un set de pahare de colecție cu super-eroi ar fi cireașa de pe tort pentru ea. Iubește tot ce ține de acest univers fantastic, și cred că orice îl aduce în scenă (și) pe Batman ar fi mai mult decât bine-venit.

În plus, i-aș alege un rucsac pentru damă de care să nu se despartă prea curând. Am găsit deja câteva modele exact în stilul ei, dar nu știu pentru care să optez. Poate că până la urmă voi da cu banul; n-am cum să dau greș orice aș alege.

rucsac answearTot navigând pe site-uri în căutare de cadouri pentru fetele mele dragi, mi-am adus aminte (cu groază) că nu am nici cea mai vagă idee de cadou pentru al meu iubit. Se anunța o tragedie de proporții. Deja mă vedeam alergând în stânga și-n dreapta, așteptând după livrări de ultimă oră și stresându-mă, în loc să mă bucur de sărbători. Been there, done that!

Deoarece sunt pățită, de câțiva ani încoace cumpăr tot ce trebuie cu cel puțin o jumătate de lună înainte de Crăciun. Astfel, sunt sigură că Moșul va ajunge la timp acolo unde trebuie.

În urma unor lungi deliberări cu mine însămi, am decis! Cadoul pentru iubitul meu va fi un ceas. După munca depusă toamna aceasta, prins între lucrările de renovare a casei și job, simt că a intrat într-o rutină obositoare în care pur și simplu uită de el. Poate că un ceas este exact ceea ce îi trebuie pentru a-și aduce aminte când e timpul să se oprească. Acest cadou va fi cu siguranță unul „cu dedicație”!

Nici articolele de lenjerie pentru bărbați nu vor lipsi din scenă anul acesta. E deja tradiție! Boxerii cu motive „Crăciunești” și șosetele asortate vor stârni râsete la deschiderea cadourilor, ca de fiecare dată.

un cadou craciunesc answearIar mie? Mie Moșul îmi va aduce bucuria vădită a celorlalți, zâmbetele lor calde și entuziasmul deschiderii unui cadou de la cineva care îi iubește din tot sufletul. Acolo, printre ambalajele desfăcute cu nerăbdarea specifică copilăriei, stă ascunsă taina prieteniei fără vârstă și a dragostei pentru cei de lângă tine; nu în lucrul dăruit în sine, ci în gestul de a le cinsti prezența în viața ta prin mici detalii inedite.

Anul acesta a fost unul greu, dar nu ne-a răpit bucuria de a împacheta iubire în hârtie colorată, și a o dărui necondiționat. Cu fundiță sau fără, cu crenguțe de brad sau sclipici pe alocuri, cadourile de Crăciun sunt un ultim lucru bun pe care-l putem primi de la 2020. Haideți să-l facem să conteze!

Articol scris pentru SuperBlog 2020, sponsor ANSWEAR

Surse foto: answear.ro, arhiva personală.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Inimadincuvinte
Inimadincuvinte
1 an

Foarte fain, o sa rețin ideea asta sa împachetat iubire în hârtie colorata. Felicitări 🙂