CU CARTE LA CAP

Tăișul Sabiei, Joe Abercrombie – Liniștea Dinaintea Furtunii

Reading Time: 2 minutes

Am pășit în lumea Primei Legi cu mari speranțe, și nici măcar o pagină din acest prim volum nu m-a dezamăgit. Am regăsit un univers atent conturat, detaliat cu măiestrie de Joe Abercrombie, acest artist al cuvântului scris și al tărâmurilor de dincolo de vise.

M-am lovit de personaje puternice care mă înfioară cu trecutul lor, cu dorințele lor ascunse și secretele bine păstrate timp de ani și ani. Am asistat la zeci de lupte—în câmp deschis, în arenă, dar și în sufletele protagoniștilor, în ochii și inimile lor chinuite, fiecare, de alți demoni. Și n-am putut să rămân impasibilă la lupta lor. Am scos din teacă sabia și cuvântul, și le-am stat alături.

Cuvintele sunt prea puține pentru a ilustra complexitatea și drive-ul personajelor, dar mi-am dorit ca Prima Lege să fie reprezentată altfel, prin intermediul acestor personalități distincte, și să vă las pe voi să descoperiți restul. Eu le voi urmări cu atenție pe parcursul întregii serii, dar și mai departe, în toate cărțile ce țin de universul Primei Legi. Cine știe ce personaje uimitoare mai apar pe parcurs?!

P.S. Jezal dan Luthar m-a enervat și nu a meritat un cartonaș personalizat tura asta. Poate data viitoare, alături de celelalte personaje ce se vor contura mai bine în al doilea volum.

Surse foto @pinterest & deviantart

 

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments