ZONA ZERO

CashClub de poveste – Înapoi în viitor cu unchiul Scârț

cashclub-de-poveste
Reading Time: 7 minutes

A fost odată ca niciodată un bătrân singur și nefericit, deși el unul nu vedea asta. Cu toate că avea o casă mare și fabulos mobilată, ungherele ei erau reci și întunecate. Niciun râset de copil nu se auzea în grădina întinsă cât vedeai cu ochii, și ea în paragină de acum, niciun animal de companie nu dădea fericit din coadă în prag.

Iar asta pentru că Scârț era un zgârcit fără pereche, și nu doar cu ceilalți. Cel mai grav din toată tărășenia asta era faptul că își nega sie însuși micile plăceri ale vieții. O cafea scumpă, o linguriță de miere în plus la ceai, o carte nou-apărută care încă păstrează acel miros al tiparului proaspăt—toate acestea îi erau complet necunoscute. Până și televizorul din livingul opulent dar prăfuit era unul de generație veche.

VIAȚA E PUSTIE FĂRĂ MICILE BUCURII

Crescut într-o familie săracă, unde fiecare bomboană îi era contorizată de ochii aprigi ai mamei, Scârț a învățat că orice lucru ți-ai putea dori, are mereu un preț prea mare. Pentru el, principiul #farabaniaruncati era sfânt, și dus la extreme. Și uite-așa, a trecut prin viață fără să se bucure de ea. Dar a devenit super-bogat. O, da! În goana sa după avere, a uitat că banii n-au nicio valoare dacă nu sunt și cheltuiți. În schimb, teancurile de bancnote se strângeau în seiful încăpător comandat direct din Elveția.

Desigur, un om trebuie să trăiască, și ca să trăiască trebuie să mănânce; plus că mai are nevoie de una-alta. Dar în afară de deschiderea baierelor pungii pentru strictul necesar, Scârț al nostru nu prea arunca cu bani în stânga și-n dreapta. Mai mult, avea un sertar plin ochi cu tot felul de cupoane de reducere, pe care le folosea cu sfințenie la cumpărături. Și dacă se nimerea să găsească vreun bănuț printre pernele canapelei, era zi de sărbătoare!

Lucrurile, însă, urmau să se schimbe în lumea acestui bătrân mizerabil, așa cum se întâmplă prin povești. Doar ce trecuse Crăciunul—un Crăciun sec, fără brad și fără cadouri, căci Scârț nu avea niciun prieten și familia nu mai îndrăznea să-i mai calce pragul decât dacă cineva era cu un picior în groapă—și Scârț se pregătea pentru somn. Când să închidă ochii, pe taburetul de lângă pat apăru un omuleț cu părul vâlvoi. Și ce să vezi?! Avea pleata verde!

VIITORUL FĂRĂ CASHBACK

Scârț se șterse la ochi o dată, de două ori, decise că are vedenii și puse capul pe pernă. Nici nu închise ochii bine, că se trezi pe podea: patul dispăruse de sub el ca prin minune!

„Trezirea, moșule! Nu-i timp de dormit!” zise Păr-Verde, și-i întinse o mână de ajutor.

Uimit nevoie mare, Scârț, cu ochii cât cepele, mai că nu căzu peste omuleț în încercarea de a ajunge la telefonul de pe noptieră. Dacă ar fi avut și el mobil, ca toată lumea, nu ar fi fost nevoie decât să caute în buzunarul halatului. Dar unchiul Scârț considera telefoanele mobile un moft.

„Ce cauți în casa mea?! Infractorule! Ai venit după bani, nu-i așa?! Nu-ți dau nimic, auzi, NIMIC! Mai bine mor!”

„N-ai decât, moșule. Dar mai stai oleacă, am ceva cashback pentru tine. Mai întâi, însă, trebuie să-ți arăt ceva.”

scart de poveste

Și pe nepusă masă, dormitorul aurit dispăru și el, iar Scârț se regăsi în mijlocul unor ruine. Cu uimire, își recunoscu seiful, acum ruginit și plin de grămezi de moloz.

„Banii mei! Ce-ai făcut cu banii mei, netrebnicule! Te dau în judecată! Să vină POLIȚIA!” urlă cât îl țineau bojocii.

„Stai ușor, moș nebun! Nu m-am atins de banii tăi. Au fost împărțiți între nepoții tăi din partea fratelui atunci când ai murit. Și bine le-a făcut o asemenea avere, căci o duceau cam rău, săracii. Nici măcar n-au știut când ai murit, că doar ai rupt relațiile cu oricine ar fi putut să-ți ceară bani vreodată.”

„Nu se poate! Când am… CE spui acolo, om scăpat de la casa de nebuni! Cine să te creadă!”

„Ascultă-mă bine. Am la dispoziție 10 minute să îți arăt secretul pentru a scăpa de viitorul ăsta sumbru. Ești atent?”

„Bine, bine, ai zis ceva de cashback, cum pot primii banii ăia și cine mi-i datorează? Că eu nu țin minte să fi dat bani cuiva.”

„Ia laptopul ăsta. Știu că nu ești fan telefoane mobile, așadar ți-am instalat Chrome și ți-am pus extensia CashClub. Cu ea vei reuși să faci bani când cumperi online toate lucrurile de care ai nevoie. Și fie vorba între noi, ar cam trebui să schimbi perdelele astea. Sunt prea old-style și mâncate de molii. Și nu ți-ar strica nici o saltea nouă!”

„Chiar că ești cu o rotiță în minus. Să faci bani cumpărând?? Ha! Am mai văzut eu trucuri din astea. Nu mă păcălește un tiriplici cu părul verde pe mine așa ușor!”

cashback comisioane cashclub

„Nu e niciun truc, moșule! Ia uite aici, ăsta e contul tău. Cât timp ai extensia instalată în browser, primești bani înapoi la fiecare achiziție în oricare dintre cele 800 de magazine online. Nu trebuie să faci nimic altceva, se ocupă extensia de tot. Doar dai click pe „Accept Termenii și Condițiile” când intri pe pagina care-ți trebuie, et voila!”

CU CASHCLUB E PROFITABIL SĂ AI PRIETENI

Intrigat de ideea de a primi bani, chiar dacă asta însemna să-i cheltuie mai întâi, Scârț își puse ochelarii rupți pe nas și studie cu atenție pagina.

„Aha, vasăzică ăsta este acel smart shopping de care tot vorbește lumea?! Mie de ce nu mi-a zis nimeni?! Vrei să-mi spui că pot să-mi schimb ramele la ochelari cu reducere LA REDUCERE?!”

„Cam așa ceva, dragul meu Scârț. Vezi tu, la fiecare achiziție, primești un procent din banii cheltuiți înapoi. În plus, cu ajutorul comparatorului de prețuri integrat poți alege cel mai mic preț. Cum s-ar zice, economisești de două ori, pentru că faci shopping cu cap!”

comparator preturi cashclub

„Și cupoanele mele?! Nu pot renunța la cupoane, am petrecut săptămâni întregi strângându-le!”

„Lasă-le încolo de cupoane și fii cu ochii pe CashClub. Se preconizează până la 10% economii per achiziție pentru clienți, pe viitor, printr-un nou program de vouchere și reduceri. Alea da cupoane! Și nici la servicii nu stau rău, din contră. Acolo primești înapoi cei mai mulți bani, fix cum îți place ție. Doar că ți-ar trebui câțiva prieteni ca să faci ȘI mai mulți bani. Și din câte văd, ești cam antisocial!”

„N-am nevoie de prieteni! Ce să fac cu ei?! Nu știu decât să ceară bani și să-mi mănânce mâncarea.”

„Vezi linkul ăsta? Se numește link de referral. Pentru fiecare prieten înscris de pe el, primiți fiecare câte 30 de lei la prima lui comandă validă. Și mai am o funcționalitate pentru tine. Când dai click pe un magazin, ai jos „trimite linkul unui prieten” – pe care îl poți copia și trimite cui vrei tu online. Dacă cel care-l primește nu are și el cont, primești tu comisioanele. Practic, faci bani pe cumpărăturile altora, dacă nu sunt și ei utilizatori. Dar nu știu de ce-ți spun ție toate astea, că ești singur-cuc!”

„Stai puțin, că nu e chiar așa. Prieteni, zici, huh? Ar fi grădinarul, pe care e drept că nu l-am mai plătit și acum vine doar ca să culeagă surcele pentru foc din grădină când știe că nu sunt acasă. Ar fi nepoții ăia nerecunoscători care nu mă vizitează decât dacă e cineva bolnav! Și lăptăreasa. Da, da, am câteva persoane din astea, pentru linkuri. Haide, învață-mă, nu mai pierde timpul, dacă tot ai venit!”

referral link cashclub

Și uite-așa, aplecat deasupra laptopului, Scârț a deslușit împreună cu Păr-Verde tainele internetului și ale principiului de cashback, într-o noapte geroasă de decembrie. Bineînțeles, Scârț nu-și mai aduce aminte nimic despre Păr-Verde, căci magia omulețului venit să-i schimbe viitorul a acoperit totul cu amintirile încețoșate ale unui somn tulburat. Și nici că s-a întrebat moșulețul vreodată de unde a apărut laptopul care urma să-i aducă atâtea satisfacții. Dar asta e doar parte din magie!

ECONOMII LA CIORAPUL VIRTUAL

Nu i-a luat mult lui Scârț să se prindă cum stă treaba. Doar mereu a avut o minte ageră, încă de când era copil. Toată ideea asta de a primi bani înapoi la cumpărături i-a plăcut atât de tare, încât și-a remobilat casa, și-a înnoit biblioteca cu titluri noi, și a achiziționat o mulțime de ustensile de grădinărit. Acum e în rețea cu grădinarul, lăptăreasa, și încă vreo 3 vecini, și își încearcă fiecare norocul cu linkurile de referral și de achiziție directă.

Speră ca până la Crăciun să facă destule economii și pentru primele cadouri destinate nepoților ălora nerecunoscători, fără să-l usture buzunarul. Cumva, singurătatea îl sperie acum, și nu-și poate explica de ce. Încă din noaptea aceea de decembrie când a dormit foarte prost, ceva îl mână să fie aproape de oameni, să fie aproape drăguț cu ei.

„Cadouri din economii, nu-i bai, nu-i bai. Doar nu sunt bani dați sunt bani câștigați, și abia apoi dați. Da, da, așa trebuie să fie,” își mormăie-n barbă ori de câte ori mai vede câte-un trenuleț sau o carte YA, parcă pentru a se încuraja pe sine să dea frâu liber dărniciei.

Cât despre micile bucurii, ușor-ușor ajunge și acolo. Posibilitatea de a face cumpărături avantajoase l-a făcut chiar să-și ia și un telefon pe care să-și poată instala aplicația CashClub pentru Android, nu cumva să piardă vreo ofertă la magazinele preferate când e la șah cu noile sale cunoștințe, sau trebăluind prin grădină. Tot nu e fan telefoane mobile, dar scopul scuză mijloacele!

Aplicația Cashclub

Că-i mult sau puțin, după considerentele fiecăruia, în contul CashClub al lui Scârț s-au strâns deja vreo 400 de lei. Deși putea să dea retragere imediat cum a atins suma de 50 de lei, preferă să aștepte următorul decembrie. Obiceiurile vechi mor greu. La urma urmei, și acesta este tot un „seif” în care economisește de zor. Și cât îi mai strălucesc ochii la fiecare procent adăugat!

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021, sponsor CashClub.ro

Surse foto: CashClub.ro, Freepik licență premium, screenshots extensie CashClub/browsers.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
6 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Inimadincuvinte
Inimadincuvinte
2 ani

Haha ce funny a fost! Bravo Alex!

Inimadincuvinte
Inimadincuvinte
2 ani
Reply to  Alexandra

Daaa. Suntem pasari de noapte. Te îmbrățișez cu drag 🙂

Mirela
Mirela
2 ani

Hahaha, ce bun! Mi-a placut tare!