SuperBlog

Dimineți cu iz de cafea măcinată – Organizare Zen în epoca vitezei

Dimineți cu iz de cafea macinata Etolia
Reading Time: 4 minutes

„În spatele oricărei femei de succes se află o cantitate considerabilă de cafea.” – Stephanie Piro

Ca prin vis, aud zgomote vagi: lătratul unui câine în depărtare, farfurii scoase din dulap, Tasha mieunând pe hol a lehamite. Razele leneșe ale soarelui de octombrie mă invită să încep o nouă zi, iar gândul la o ceașcă fierbinte de cafea măcinată pe loc îmi dă curajul să mă ridic din pat.

Nu sunt o persoană matinală. Pasăre de noapte convinsă, pleoapele mele fac cunoștință cu lumina zorilor de zi în jur de 8-9, dar și atunci parcă aș mai zăbovi un timp pierdută în așternuturile moi. Însă gândul la lista cu ce mi-am propus să fac în scurtele ore ce urmează mă propulsează în picioare mai mereu.

Deschid un ochi, apoi altul, verific repede căsuța de email și mesajele, și mă ridic în capul oaselor. Am nevoie de o vacanță, și încep să visez cu ochii abia deschiși la o plajă liniștită unde m-aș putea bucura de soare. Dar mai e mult până la concediu, așadar trebuie să mă mulțumesc cu Zen-ul de acasă.

Primii pași spre o zi perfectă

Kimono-ul mă așteaptă pe scaun, și pornesc spre bucătărie cu pisicile împleticindu-mi-se printre picioare. Ceaiul de ghimbir cu miere și lămâie e gata de băut direct din frigider, iar asta mă dezmeticește nițel în timp ce umplu rezervorul de apă al espressorului și pregătesc de râșnit delicioasa cafea boabe pe care o savurez în ultima vreme.

Cutia de Etolia Espresso își răspândește aroma amețitoare în toată bucătăria imediat ce o deschid. O râșnesc mediu, o tasez cu năduf și pun espressorul la treabă. Merge și un dram de spumă de lapte azi, așa, de sfârșit de săptămână. Ca să fiu în formă!

Nu am fost fană cafea de specialitate până la Jorj (pentru că toate lucrurile dragi mie au nume), dar el m-a învățat să apreciez gusturile fine. La urma urmei, viața e prea scurtă pentru cafea proastă, și sistemul special al lui Jorj pentru o cafea cremoasă are nevoie de „material” de calitate.

Licoarea magică din cafea măcinată acasă

„Cred că dacă aș fi femeie aș folosi cafeaua ca parfum.” – John Van Druten

Trebuie să știți că iubesc cafeaua Arabica 100%, și nu aș schimba-o pentru nimic în lume. Are mai mereu gustul acela pe care mi-l aduc aminte din copilărie, când mama mă lăsa să iau câte o guriță din ceașca ei frumos ornamentată. Lichidul amărui care-mi lăsa un gust senzațional în gură era aproape magic, venit din lumi interzise și delicios de atrăgătoare.

Simplul ritual de a râșni un sortiment de cafea boabe ales cu grijă dintre toate specialitățile unui magazin de cafea îmi trezește amintiri scăldate în lumina caldă a melancoliei, și mă gândesc și astăzi la cât de binecuvântată sunt că voi trăi încă o zi glorioasă alături de tot ce iubesc.

beneficii cafea macinata

Cafeaua bună este secretul meu pentru o zi reușită. Grija de a o prepara mi-a insuflat-o jumătatea mea mai bună, ajutându-mă să învăț de-a lungul timpului ce face o cafea să fie cu adevărat gustoasă. O multitudine de elemente precum tăria, aromele adăugate, gradul de măcinare și tasare și temperatura apei și a ceșcuței joacă un rol aparte în procesul de a obține o cafea savuroasă și a te bucura de beneficiile ei.

Bucurii mici pentru oameni mari

Îmi iau cartea abia începută și mă îndrept spre terasa din spatele casei. Este locul meu preferat din întreaga lume, dintre toate aceste ziduri pe care le numesc „acasă”. Acolo, cu ceașca fierbinte și cartea mea, fac cunoștință timid cu prima oră a zilei, în timp ce-mi duc la bun sfârșit rutina de înfrumusețare. Grija de mine este ceva de care nu mă dezic, oricât de târziu m-aș trezi.

O rutină de îngrijire a tenului este bine-venită în toate sezoanele, iar cea de dimineață este cireașa de pe tort pentru mine. Mai iau o gură de cafea, mai tapotez câteva picături de acid hialuronic sau îmi așez cu grijă pe față o mască tip șervețel pentru o strălucire sănătoasă a pielii, mai citesc câteva rânduri care mă duc departe, în alte lumi. Ziua pare deja promițătoare cu fiecare minut ce trece.

un inceput de zi cu kfea.ro

După momente lungi și leneșe de desfătoare, cu ceașca goală și cu pomeții radiind a sănătate curată, îmi iau lista cu priorități la purecat. Am în plan câteva ore de lucrat la un proiect nou, o ședință online și o întâlnire cu un client după prânz. Dar mai întâi de toate, trebuie să fac piața.

În epoca vitezei, s-ar putea spune că îmi încep ziua odihnindu-mă, însă acest răgaz de început de zi îmi este esențial. Este cheia reușitelor mele, și am învățat târziu să mi-l însușesc. Dar mai bine mai târziu decât niciodată!

Aroma amintirilor mele

„Cafeaua miroase a Rai proaspăt măcinat.” – Jesse Lane Adams

Mă îndrept spre bucătărie să spăl ceașca, gândindu-mă la ce outfit lejer și vesel să încropesc pentru ziua asta frumoasă de octombrie. Încă simt izul cafelei râșnite acum câteva zeci de minute, iar asta îmi aduce pe buze un zâmbet cald.

Mirosul inconfundabil mă poartă înapoi, în cele mai frumoase weekenduri rămase în memorie; mă transpune fără să bag de seamă în zorii celor mai frumoase vacanțe, printre toate cafelele amintirilor mele dragi, făcând un cerc complet până la mine, cea de azi. Iar asta mă face să mă simt binecuvântată că sunt aici, acum, înconjurată de oameni pe care-i port în suflet, cu proiecte de viitor și poftă de viață cât cuprinde.

ziua buna cu cafea boabe Etolia

Fiecare zi memorabilă din viața mea a început cu o ceașcă de cafea fierbinte și cu o carte în care se oglindea neprevăzutul. Aștept cu nerăbdare surprizele de AZI.

„Cafeaua este astfel pregătită încât îi face pe cei care o beau spirituali; nu există nimeni care la ieșirea din cafenea, după câteva cești, să nu se creadă mai deștept și mai sigur pe sine decât era când intrase.” – Montesquieu

*Articol scris pentru SuperBlog 2021, ediția de toamnă sponsor Kfea.ro

*Surse foto/video proprii, editate în colaje cu ajutorul Canva.

*Sursă audio Envato Elements cu licență de folosire non-exclusivă, internațională, inclusiv pe YouTube.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Diana
Diana
2 ani

Eu nu pot sta fara cafea, ador sa beau cafea si mereu incerc arome noi! Ma bucur ca ai atatea mptive pentru care sa savurezi o cafea!!!