SuperBlog

Natura din noi și magia Fares

Plantusin alegeri naturale
Reading Time: 5 minutes

Acum aproape un secol, când pe meleagurile noastre naturalețea în toate formele sale își găsea cu ușurință locul în odăile oamenilor și în bătătura casei, un vechi Păzitor al tainelor verzi cutreiera agale orizonturile românești.

Firești în port și-n vorbire, românașii își duceau semeți zilele de la an la an, în timp ce bătrânul verde le oblojea suferințele trupești cum știa el mai bine; ba trimitea covor de mușețel și coada șoricelului prin grădini la ceas de seară, ba făcea măceșii să se aplece doldora de fructe binefăcătoare sau roia albinele deasupra livezilor înflorite, pentru faguri plini ochi cu aurul galben al naturii. Trecând la amiază pe lângă vetrele caselor, le șoptea leacuri bătrânelor aplecate peste ceaunul înnegrit, o voce din alte veacuri. Și uite-așa, omul triumfa asupra neajunsurilor trupești.

O sămânță de bine

De ceva vreme, însă, Păzitorul începuse să se frământe asupra trecerii timpului și a schimbărilor văzute în protejații săi. Societatea devenea din ce în ce mai modernă, diversitatea își spunea cuvântul, iar el urma să rămână un biet moș cu crenguțe de cimbru la cingătoare, uitat pe după dealurile verzi ale patriei. Progresul însemna noi căi de a sintetiza substanțe cu aplicații medicinale, ușor de achiziționat în orice sezon. Cine l-ar mai fi căutat pentru un amestec de ghimbir și obligeană ce ia durerile de stomac cu mâna?

Dar bătrânul nostru era prea înțelept pentru a pieri chiar așa, la primul hop. Fără să se gândească de două ori, a luat cu grijă cunoștințele Mamei Natură, le-a pus într-o sămânță de gând, și a găsit un om demn de ele: vizionarul Andrei Farago.

Farmacist de seamă, Farago a înființat ceea ce avea să devină compania Fares, născută din pasiune vădită pentru plantele medicinale, pe care le-a cultivat și le-a transformat în tratamente și ceaiuri recunoscute în întreaga lume.

Remedii naturale Fares

Natura din mine

Cu inima împăcată, Paznicul naturii putea să își petreacă veșnicia fără griji─acum avea pe cine se baza să-i ducă mai departe munca. Perpetuarea secretelor verzi era asigurată. Și oricum, nu ar fi devenit niciodată un moșuleț ursuz care doarme toată ziua, nici pomeală! Oamenii au continuat să îl întâlnească în momentele de ananghie, mereu pus pe treabă și pe calmat dureri.

Iar povestea prieteniei dintre noi doi, ei bine, e o poveste pornită din dragoste de verde, încredere în roadele pământului și nevoie de mai bine. Vedeți voi, încă de când eram de-o șchioapă, durerile prea mari resimțite de un corp mic și firav m-au făcut să înțeleg că lumea poate fi un amalgam de senzații, și nu toate plăcute. Ochii mei plânși de copil nu înțelegeau de ce trebuia să mă chinui așa.

Nopțile petrecute cu dureri crunte de rinichi, cu bunica aplecată asupra mea cântându-mi și cu bunicul plimbându-mă prin curte, cu mine agățată de fustele mamei, plângând în hohote─acelea sunt nopțile copilăriei mele timpurii, ore în șir pe care mi le voi aduce aminte mereu. Ore pe care le-aș fi pierdut și acum, dacă nu mă salva natura.

Remedii verzi Fares

Am fost un copil bolnăvicios, și le-am avut pe toate: de la infecții recurente în gât, până la un pumn de pietre și nisip la rinichi, la viroze ce mă lăsau fără aer și gripe dintre cele mai rele, cu febră ce mă aducea în prag de halucinații.

Dar am avut noroc. Paznicul naturii m-a vizitat pe furiș acum o treime de secol, în casa bunicilor dintr-un sătuc din Dobrogea, și n-a mai plecat de lângă mine de atunci. Cu multă grijă, el a plantat gândurile sale verzi în noi toți, oferindu-mi cel mai de seamă dar: o viață fără griji în comuniune cu natura.

Niciun doctor sau tratament medicamentos nu a reușit să facă miracolul pe care l-au făcut pentru rinichii mei ceaiurile, băute cu sfințenie, și propolisul, al cărui gust mă făcea să mă cutremur de fiecare dată, dar care mi-a readus somnul nopților fără chin.

Uscate de bunica pe ziar, cozile de cireșe, mlădițele de coada calului, mătasea de porumb și florile de coada șoricelului mi-au fost aliați de seamă ani la rând. I-am regăsit apoi în aceeași formulă, cu același gust, în gama de ceaiuri medicinale Fares, iar dulapul meu cu bunătăți este plin și acum de magia lor binefăcătoare.

Ceaiuri medicinale Fares

Alegerile inspirate vin natural

Viața la țară m-a influențat nespus, și nesperat. În bine! Nu-mi imaginez o altă Eu. Sufletul încă îmi zburdă pe câmpiile înverzite, printre pomii cu fructe aurii scăldate în razele soarelui, prin grădina bunicii plină cu șiruri de legume, ușor umbrite de tufele de mentă și de iasomia falnică de lângă gard.

Acolo am aflat că iubesc ceaiul, că nu vreau să treacă nicio zi fără legume și fructe proaspete de care să mă bucur, că natura vindecă trupul și spiritul. Acolo am descoperit că eu însămi sunt natură pură.

Am luat cu mine tot ce am învățat, și am pornit în lume─o lume modernă, cu sute de opțiuni disponibile. La supermarket, în piață, la farmacie, varietatea largă de produse te poate face să te îndoiești de alegerile tale. Dar nu și atunci când ești peticit cu frânturi de verde tămăduitor.

Ingredientele naturale, de calitate superioară, își spun cuvântul de fiecare dată. De la mâncarea din farfurie, la produsele de întrebuințare casnică, mereu caut să aduc alegeri naturale în casa mea, pentru a crește o familie cu drag și dor de verde.

Cu Plantusin respir din plin

Tocmai de aceea, cu nițel ajutor de la urmașii lui Farago, și acest sezon rece mă prinde pregătită de contraatac. Gama Plantusin pentru tratarea virozelor este esențială în gospodăria noastră.

 

Produsele Fares ne-au ajutat de-a lungul timpului să împiedicăm virozele, gripele și bronșitele să ajungă la apogeu, salvându-ne de accese interminabile de tuse și de iritații ale mucoasei faringiene. Ne-a fost ușor să preluăm „tradiția” familiei de a folosi siropul, tradiție deja înrădăcinată din cauza tusei recurente a soacrei. În fiecare toamnă se confruntă cu această problemă, și Plantusin este mereu soluția optimă pentru ea.

Îmi place să am certitudinea că aleg tot ce-i mai bun pentru mine și familia mea, și sutele de hectare de plante medicinale de unde Fares extrage bunătatea naturii pentru a ne-o oferi frumos împachetată m-au convins de dedicarea lor. Doar nu degeaba au în mânecă secretul celei mai vechi rețete de sirop pentru tuse născută pe plaiuri românești!

Acum, la jumătatea lui octombrie, plec încrezătoare la drum. Natura e de partea mea. Paznicul veghează, iar Fares e acolo pentru mine, adunând puterile tămăduitoare ale naturii în sticluțe cu licori aproape magice și pliculețe cu ceai ce-mi merg direct la inimă.

Natura e în mine, și o îmbrățișez cu fiecare moment Fares pe care îl strâng la piept. Tu ai găsit magia verde din tine?

*Articol scris pentru SuperBlog 2021, ediția de toamnă. Sponsor, Fares.

*Surse foto/video proprii, editate în colaj canva. Sursă audio Envato Elements cu licență de folosire non-exclusivă, internațională, inclusiv pe YouTube.

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Mona
Mona
2 ani

Mult, mult succes Alexandra! Ești așa de elegantă în scris, o încântare ❤ Te îmbrățișez